Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mili4uk - напреднал
Здравейте,
как може да се върже кумин от камина (ф80) с изходяща темепатура около 80 гр. в кумин в който вече е вързан домашен абсорбатор ?
Дупката за камината или за абсорбатора трябва да е отдолу ?
Принципно ще се дупчи срещуположно ако има това някакво значение
Има ли изобщо шанс да стане това :)
Абсорбатора си има стандартна клапа за въздуха ама колко е читава - нямам идея :)

Ако някой има някаква идея или опит ако може да сподели
Фло - специалист
Според скромното ми мнение да се надяваш да ти гори печката,на която димоотвода е вкаран във вентилационния въздуховод на кухненския абсорбер,когато той работи е много несериозно.Даже мисля,че това упражнение е забранено и затова проектират хората комин и отделно въздуховод.Това просто са две инсталации на различен принцип на работа.
Все пак,тука има няколко врели и кипели каминаджии може да са на друго мнение.
mili4uk - напреднал
За съжаление е единствена засега :( . Че е тъпа - тъпа... но варианти няма засега.
Отделно става въпрос за пелетна камина с принудително отвеждане.
Отделно, кумина си е за камина, но по стечение на обстоятелствата, пробих една дупка просто и вкарах абсорбатора вътре
За тов ми интересува как може да се върже - коя дупка къде да се разположи, за да може да се ползват и двете.
Фло - специалист
mili4uk написа:
За съжаление е единствена засега :( . Че е тъпа - тъпа... но варианти няма засега.
Отделно става въпрос за пелетна камина с принудително отвеждане.
Отделно, кумина си е за камина, но по стечение на обстоятелствата, пробих една дупка просто и вкарах абсорбатора вътре
За тов ми интересува как може да се върже - коя дупка къде да се разположи, за да може да се ползват и двете.
Е,варианти има! Дупчиш стената към улицата и с един въздуховод включваш абсорбера да духа навънка.Почти съм 100 % сигурен,че абсорбера и камината ,даже и да е пелетна няма да работят в един комин.Вентилаторите на палетните камини са за регулиране на горенето ,не са да отвеждат димните газове.
mili4uk - напреднал
всичко е много хубаво, обаче кумина е вътрешен. Абсорбатора няма достъп до външна стена на по-малко от 7-8 метра по права линия. Отпада този вариант.
Камината в момента е с външен комин (ако може да се каже тръба 2 м изолирана инокс) но и там не е оферта.
Въпроса е как може двете да се вържат на един комин... и то в минимално вертикално разтояние ?!
BARD - специалист
mili4uk написа:
всичко е много хубаво, обаче кумина е вътрешен. Абсорбатора няма достъп до външна стена на по-малко от 7-8 метра по права линия. Отпада този вариант.
Камината в момента е с външен комин (ако може да се каже тръба 2 м изолирана инокс) но и там не е оферта.
Въпроса е как може двете да се вържат на един комин... и то в минимално вертикално разтояние ?!
НЕ МОЖЕ.

Освен да си замъкнеш пелетната печка до външна стена и със къс димоотвод през стената навън.
bulhomes2 - майстор
При мен е същото, с тази разлика, че ползвам камина с водна риза. Дупката на абсорбатора е на 30 см под дупката за кюнците. Не си е работа. Зимата абсорбатора не може да се ползва - пуши камината.
LazarGanev - "Велик майстор"
BARD написа:
mili4uk написа:
НЕ МОЖЕ.

Освен да си замъкнеш пелетната печка до външна стена и със къс димоотвод през стената навън.
+1
kok - специалист
колко сантимерта ти е отвора на комина 12-13см ????

Тема "Абсорбатор и камина в един кумин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: