• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
clio_1 - напреднал
Здравейте
Днес сутринта разбрах че ми е замръзнал разширителния съд, въпреки че е с антифриз, става дума за камина с водна риза отворена система.
За момента не ми създава проблеми, но като цяло температурата която си позволявам да поддържам сега е 90-95 градуса.
Голяма ли е драмата (да му духам ли да се размрази) или да не му се шашкам толкова
bulhomes2 - майстор
Шегуваш ли се?

ПП. Мастерадмин, моля те оправи часа на форума! Погледнах в колко часа е писал поста, за да преценя дали е още жив, но покзва, че е писал ...след 20-30 минути.
LazarGanev - "Велик майстор"
Явно е замръзнал по време на работа (при гореща система) затова няма поразии, иначе щяхме да чуем по новините. Къде е баткотони да се изкаже колко безопасни са отворените системи :-D . Взимай мерки да го размразяваш - с горещ въздух, с бурзовар - няма значение.
clio_1 - напреднал
LazarGanev написа:
Явно е замръзнал по време на работа (при гореща система) затова няма поразии, иначе щяхме да чуем по новините. Къде е баткотони да се изкаже колко безопасни са отворените системи :-D . Взимай мерки да го размразяваш - с горещ въздух, с бурзовар - няма значение.
Ами не съм сигурен колко е била гореща-по скоро хладка около 20-30 градуса
Размразих съда но не мога да размразя тръбата която е около 3,5м дълга
LazarGanev - "Велик майстор"
Намери място и на един предпазен клапан по налягане в близост до камината, но първо размрази тръбата
bycec - специалист
За съжаление и при мен е така(вече трети ден) само температурата гледам да е до 60 градуса.
професионал - специалист
Момчета,пуснете си циркулация през РС и го топлоизолирайте! :rock:
bycec - специалист
Сега или по-на лято да го направим ?
clio_1 - напреднал
LazarGanev написа:
Намери място и на един предпазен клапан по налягане в близост до камината, но първо размрази тръбата
Имам предпазен клапан за налягане за това съм и толкова спокоен :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Замръзнал разширителен съд ?!?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: