Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stomanata - специалист
Здравейте,
Тука по магазините продават мисля че бяха 50х100см май о.5см дебел стиропор непресован.
Ако това се налепи на тавана дали ще има добър ефект?
Има и други плоскости с дебелина 2 или 3см пресован. Ясно е, че това ще има определено голям ефект,
но и цената доста скача :)
Та въпроса е първото дали чат-пат може да върши работа или нищо няма да спира....
roofbuilding - специалист
Какъв е тавана?
stomanata - специалист
В какъв смисул?
2-ри етаж от къща, отгоре е тавана и покрив с цигли.
Иначе плочата е 10см бетон, надолу (тавана на стаята) си е замазка, а отгоре има май 2см стиропор и пак замазка. Ама то тази излоцият отгоре едвали мн помага. Тя плочата не малко количество топлина може
да дръпне.....
stomanata - специалист
Ватата и/или гипсокартона са ясни.
Въпроса е непресованият стиропор дали чат-пат върши работа или е само за заблуда.
Сега бащата ме светна, че трябва и замазка....
Та започвам да мисля за онези малки плоскости май пак от стиропор, но са релефни и само
лепиш и забравяш. Ако са прекалено тънки и не много ефективни (Вие ще кажете как са) може би
0.5см непресован стиропор и върху него тези фигуралните плоскости :)
Pooh - майстор
Ти вече си си намислил какво ще правиш, тук си търсиш само оправдание, евентуално, КОГАТО си недоволен, да можеш да кажеш "Ами да - като ги слушам по разни форуми - така е!"

И да - чат-пат, ще има някакъв резултат, дали ще ти хареса - съмнявам се. Нито дебелината на изолационият слой е подходяща, нито материала. Но щом си го решил ...
velsi - Почетен майстор
0,5 см звучи ли ти сериозно като за изолация? Сега в тези студове, когато излизаш навън, 0,5 см риза ли си обличаш или 10 см яке? С кое ще ти е по-топло?
stomanata - специалист
И да се оправдавам с форума и да не се оправдавам, все няма да има ефект след свършен факт.
Иначе за якетата ясно, но тук не правя топлоизолация на стена а спиране на "бягането" на топлото нагоре и преминаването му в бетона.
Не е проблем за 60-70лв да си взема от този пресованият 2-3см стиропор, но после идва шпакловането.
Тези малките плочки ги лепиш и си остават там фигурките и си свиркаш....
Вярно, че е пресовано ама пък са и тънки.
Добре, ще се консултирам в магазина пък колкото ме излъжат.
Чаро - Акълия
10см (минимум!!!) стиропор/фибран/неопор/вата , пък след това картон/ тия плочки с фигурки/шпакловка и боя...
ivanovrg - специалист
stomanata написа:
И да се оправдавам с форума и да не се оправдавам, все няма да има ефект след свършен факт.
Иначе за якетата ясно, но тук не правя топлоизолация на стена а спиране на "бягането" на топлото нагоре и преминаването му в бетона.
Не е проблем за 60-70лв да си взема от този пресованият 2-3см стиропор, но после идва шпакловането.
Тези малките плочки ги лепиш и си остават там фигурките и си свиркаш....
Вярно, че е пресовано ама пък са и тънки.
Добре, ще се консултирам в магазина пък колкото ме излъжат.
това е интересно
аз не вярвам някой да прави топлоизолация на стена с цел да запази стената топла
идеята е да не бяга топлото на стената(тавана)

Тема "Изолация на таван?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: