• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ivanj - специалист
Здравейте мога ли да използвам бутилка от фреон за водосържател на едно ел. котле.
crez - майстор
Защо не, :lol: но не за водосъдържател, а за разширителен съд с малко преработка. ФрЕона с нищо не е повредил метала на бутилката. За да не ръждясва предварително я обработи отвътре с грунд.
ivanj - специалист
а защо не за водосъдържател ще сложа един нагревател, имам мембранен РС.Да използвам бутилката вместо такава тръба

Прикачен файл

1.JPG
crez - майстор
Сравни наляганията, на това с което е работил съда с фреона и това с което ще ти работи котела и ако ще издържи ползай.
ivanj - специалист
на бутилката пише 1,4МРа мисля че е достатъчно
stelaartoa - специалист
КРЕЗ,при ВСИЧКИ положения наляганията на фреона в бутилката са били поне 5 ПЪТИ по-високи от нужните 2-3 бара в една водна инсталация.
Друг е въпроса,че ако бутилката е от старите за еднократна употреба,не виждам много как е я преработи,че стените са й много тънки,под 1 мм са...Бутилката няма и 2-3 кг тегло.
Ако е от многократните ,те са тежки около 8-9 кг и са от дебела ламарина. Би могло да се направи лесно котлето...
crez - майстор
stelaartoa написа:
КРЕЗ,при ВСИЧКИ положения наляганията на фреона в бутилката са били поне 5 ПЪТИ по-високи от нужните 2-3 бара в една водна инсталация.
Друг е въпроса,че ако бутилката е от старите за еднократна употреба,не виждам много как е я преработи,че стените са й много тънки,под 1 мм са...Бутилката няма и 2-3 кг тегло.
Ако е от многократните ,те са тежки около 8-9 кг и са от дебела ламарина. Би могло да се направи лесно котлето...
+1 :supz:
ivanj - специалист
бутилката е от този вариант и мен ме притеснява дебелината не съм я отворил още за да видя колко е дибела

Прикачен файл

images.jpg
images.jpg (5.49 KиБ) Видяна 2636 пъти
stelaartoa - специалист
ТЦ...тази е с тънката ламарина,за еднократната употреба.Трябва башмайстор май за заварките...
ivanj - специалист
за заварките няма проблем ама ламарината е много тънка не става, ще търся нещо друго.
  • 1
  • 2

Тема "Водосържател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: