Най - вълнуващия въпрос зимно време.
cakev79 - специалист
Моя позната живее на квартира и иам климатик за топлене.Няколко пъти външното и тяло замръзва.Има съмнения,че иска зарядка.Климатика обаче е гаранционен а докато чака гарантийчиците мръзне.Та идеята ми е без да разбирам да предприема някакви мерки.Възможно ли е след размръзяването на външното тяло да го напръскам цялото с глицерин.При уплътненията на колата помага.
Тани - модератор
Има една "малка" разлика - уплътненията се мажат за да не ЗАЛЕПНАТ, а не за да не замръзнат! Топлообменника на външното тяло произвежда студ и е нормално да се заскрежава от влагата във въздуха. Най-вероятно климатика е бюджетен и няма читав дефрост и/или климатика не е съобразен с помещението и вижда зор!
joro_vn - специалист
На всички климатици им замръзва външното тяло. Затова си имат и функция дефрост. Само че при по-евтините дефроста работи калпаво. Освен това при дефроста водата от разтопения лед не може да се дренира добре и пак замръзва в долната част на корпуса и в тавата. Четох че едно от решенията е да се надупчи тавата с по-големи дупки и да се монтира допълнителен нагревател в тавата, който се включва при дефрост.
stelaartoa - специалист
Каква марка е климатика?
EDI - майстор
Явно е от машините, дефростващи по таймер, с лошо отводняване на тавата.Възможно е и да е е оразмерен правилно, да прави чести дефрости и да не може да се отводни добре.Сигурно е сложена и пишката на дренажния отвор.Все пак наистина кой е модела на климатика, в какво помещение е сложен, често ли дефроства, има ли отдолу монтирана пишка на дренажа.
jorro67 - напреднал
Същия проблем го имах и аз!SNIGE 12 -ка-правеше дефрост когато му скимне,но до половината питката все си оставаше в лед.В долната част имаше само един отвор за оттичане, който постоянно беше запушен с лед,затова лепнах дрелката,свредло ф10 и му направих още 5-6 отвора в ниските части.Сега бръмчи,трещи :lol: /вече е на 5години/ но когато прави дефрост поне се мъчи да го прави като марковите си събратя Не съм специалист,но мисля че лошото оттичане си е проблем :?
cakev79 - специалист
Някои от моделите на ХАЕР трябва да питам,със сигурност е 24-ка
stelaartoa - специалист
При хайер е почти нормално да замръзват...
То както се казва - Циганин и Хайер зимата не работят :)
cakev79 - специалист
Ако трябва да съм честен това е първия случай в които чувам да се оплакват от ХАЙЕР.Имам много ПРИЯТЕЛИ,не познати и имам наблюдения.
cakev79 - специалист
HSU -22HEA03/R2 Това е модела на въпросния климатик.В събота го размразих.Преди час го погледнах почнал е пак да трупа лед,макар и тънка коричка.Има ли вариянт да не работи режима му на размразяване.Да отбележа само,че до сега не съм се топлил с климатик и не съм запознат с тази техника.

Тема "външното тяло замръзва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: