Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sitalko - напреднал
Здравейте на всички,
искам да питам колко дълъг трябва да е комина,ако коминните тела са 27*27см,а камината е 17 кв?
До сега бях в общ комин,но въобще не е оферта,долната камина пречи на моята да дърпа.Другото лошо нещо е,че комина дето го ползвам в момента от тавана нагоре е железна тръба изцяло.През 2 седмици се качвам да го чистя,защото се запушва почти напълно и моята камина като я запаля започва да ползва стаята за димоотвод :vom: .
Благодаря ви предварително!
ArturDent - Почти Безобиден
50 см над билото. И го изолирай този път.
ebahti - майстор
ArturDent написа:
Има формула - височината на комина зависи от отдалечеността му от билото. Демек колкото е по далеч - толко по нисък може да бъде,и демек може и да е по нисък от билото. Ама тука май иде реч за блок :?
Абе ебахти и формулата. Да го дигне както съм казал и ще го бъде.
ebahti - майстор
Както викат македонците "Немам доказ,али тврдам" :-D
sitalko - напреднал
Ще премеря какво е разстоянието,но мисля че около1,50 ще е.Къща е.Ако е с циментови тела трябва ли да се изолира?Това метални тръби да се ползват е доста неразумна идея!!!!
ebahti - майстор
Ако е само 1.50 го дигни с 2 тела над билото. Добре е да го облечеш с 2см. фибран, -ако не целия поне този участък който е над покрива...
jekasus - майстор
ebahti написа:
ArturDent написа:
Има формула - височината на комина зависи от отдалечеността му от билото. Демек колкото е по далеч - толко по нисък може да бъде,и демек може и да е по нисък от билото. Ама тука май иде реч за блок :?
И двамата сте прави :-D http://vipolnim.ru/index.php/poleznoe/3 ... ad-krovley
И не мажете вътре в комина :-D
sitalko - напреднал
Прикачен файл:
250120131289.jpg
Прикачен файл:
250120131289.jpg
Ето така влиза в сегашния комин,после ще ходи право нагоре.Имам още един въпрос-когато почна да го зидам,първото тяло трябва да е с дупка нали,за да може да се почиства все пак.Има ли такива тела,или трябва от тухли да го изградя?

Прикачен файл

250120131288.jpg
Знам ги формулите. Но тук важи принципа на Мечо Пух - "Колкото повече, толкова повече"
Дигни го над билото, да ти е мирна главата - да дърпа. Изолирай го - да няма конденз и запушване.

Ако дърпа много винаги можеш да регулираш с клапата на камината.

Тема "проблем с комина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: