Най - вълнуващия въпрос зимно време.
prascho - майстор
здравейте,

Моля за извинение ако се повтаря темата. Ще ви помоля за препоръка какъв UPS да си взема за помпата на парната ни инсталация. Помпата е тип Grundfos UPS25-60 180 P/N:59546500 /230V,50Hz,2.5mikroF,TF110,class H,Max 10bar/. Котелът е на твърдо гориво и на два пъти ни се случи да вадим въглища поради спиране на тока. За момента отопляваме само един етаж. Моля за мнение UPS с вграден акумулатор или външен.

Също така имаме един резервоар, който служи за събиране на дренажните води. Баща ми настоява да се вземе помпа с поплавак. Препоръчайте някой модел, от който сте доволни и би ми свършил работа. Мерси. Поздрави.

Помпата е тази :
http://www.water-technic.com/tsirkulats ... 180-p1484/
v_tan - специалист
Здравей. За помпата за парното, според мен си вземи UPS, който се захранва от външен акумулатор. В къщи съм вече трета година с такъв UPS, български. Лошото е че не зная от къде да го купиш. Единствено съм го виждал в Разлог :lol: и от там си го купих. (Дори тази година купих на един приятел). Издържа по 5-6 часа с помпа с потребление 45вата. Самия UPS е в няколко модела в зависимост от мощността. Черна метална кутия с няколко диода отпред и един контакт. Големина като на старите токоизправители за телевизори. Магазина мисля се казва Топлотехника, виж в интернет имат ли контакти.
А за потопяемата помпа трябва да се знае денивелацията, която ще трябва да преодолява водата, защото евтините решения са с воден стълб до около 5м. Като цяло - неръждаема стомана и доказан производител.
prascho - майстор
здравей,

Мерси за информацията. Може ли да ми пратиш снимка на UPS-а тъй като имам колега, който си взе български от Гоце Делчев и може производителя да е един и същ. Как стой въпроса с гаранцията :)?

Шахтата е с дълбочина към 4 метра. Не съм запознат с производителите. Може да ми препоръчате модели. Мерси.
ArturDent - Почти Безобиден
UPS, задължително с външен акумулатор.
Вътрешните са много малки и ще ти траят до към час най-много.
Не се изкушавай да вземеш такъв за компютър, най-малко дава пъти по-евтини са, но не са за тази цел, по много причини.
Върви във фирма където продават радиатори, помпи и т.н. там има специализирани UPS-си.

Лошото е че трябва да си купиш и външен акумулатор.
Можеш да ползваш обикновен или специализиран (2-3 пъти по-скъп). Не се изкушавай да ползваш стар акумулатор - нали търсиш сигурност.

Твоята помпа е с мощност 50/60W
Един акумулатор с 50 Ah, теоретично ще ти издържи (50Ah)/(60W/12V)= 10 часа.
Практически най-много 5.

Съветвам те да си вземеш нещо което ще ти изкара колкото време спиш. т.е. ако тока угасне докато спиш, то като се събудиш да работи помпата още.
prascho - майстор
привет,

Все пак някой модел потопяема помпа да ми препоръчате?
v_tan - специалист
Например тази Wilo TMW 32/8, нисък клас, цена от 160 до 190лв. Ако не ти се дават толкова пари, може да пробваш за около половината сума някоя помпа например от Практикер. Тя обаче вероятно ще е китайска и колко време ще изкара не се знае.
Ако се спреш на друг вариант, гледай максималната височина на която може да качи водата. Като цяло тези помпи са с доста висок дебит (за да изпомпват бързо) но ниско налягане. Да не вземеш някоя помпа дето да не може да качи водата от резервоара.
Ето ти линк за Вило:
http://www.pumpstrade.com/wprom/PROMOCIA_WILO.html

Тема "UPS и потопяема помпа?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: