Най - вълнуващия въпрос зимно време.
florian - напреднал
помпата е въздух-въздух,компресора получава сигнал,вентилатора тръгва заедно с компресора,но последния спира веднага!!външната температура е 5С*!!помогнете,моля!!
hidrazin - майстор
Я да взема да хвърля един боб или да гледам на кафе и може да отгатна какъв ти е проблема.
Каква е термопомпата - монофазна, трифазна, има ли си марка, модел?Как разбра че компресора получава сигнал и
с какво го измери?Като спре компресора продължава ли да има "сигнал" ?
Ей такива работи да беше написал. :?
florian - напреднал
опаа!!!голямо извинение от мен!!!такаа-помпата е в монтреал,2 фази-240в,модела-чете се само модел-No HPO24X1221A ,и серииния номер-миналото лято изгармя кондензатора и табелата е почти унищожена!при принудително запускане(натискам контактора ръчно)вентилатора тръгва заедно с компресора,после последния спира!!по професия съм ......електричар,но тук е различно от България-има електричари,хладилни техници,техници по климатизация,по вентилация-просто никога не съм допирал до тази област!!силите ми стигнаха да замеря до компресора и ...май е свършил!!1500$ струва подмяната и запълването с фреон!!не мога да си го позволя на тоя етап!затова моля за съвет!!благодаря1!!
BobyB - специалист
florian написа:
опаа!!!голямо извинение от мен!!!такаа-помпата е в монтреал,2 фази-240в,модела-чете се само модел-No HPO24X1221A ,и серииния номер-миналото лято изгармя кондензатора и табелата е почти унищожена!при принудително запускане(натискам контактора ръчно)вентилатора тръгва заедно с компресора,после последния спира!!по професия съм ......електричар,но тук е различно от България-има електричари,хладилни техници,техници по климатизация,по вентилация-просто никога не съм допирал до тази област!!силите ми стигнаха да замеря до компресора и ...май е свършил!!1500$ струва подмяната и запълването с фреон!!не мога да си го позволя на тоя етап!затова моля за съвет!!благодаря1!!
Абе електричарю, какво е това двуфазно ел. захранване? Не бях чувал за такова.
fbr - майстор
Що да не е двуфазно.Това че ти не си го чувал, не значи че в Канада не е възможно.
Christo - майстор
Дай сега да не измисляме нова електротехника. Консуматорите се свързват или между една от трите възможни фази и нулата(заземеният звезден център на вторичната трифазна намотка на уличния трафопост), или трифазно в звезда(три фази и звезден център, сиреч нулата), или трифазно в триъгълник(само трите фази). Като се свърже монофазен консуматор между две фази, напрежението се вдига √3 пъти (приблизително 1,73пъти) и следва пушек и трясък. За нашите ширини 220V.1,73=380V. Има частни случаи, като мощни електродвигатели например, когато първоначално двигателят се пуска трифазно в звезда(3Х220V) и след като се развърти се превключва на триъгълник(3Х380V), за да се намали токовия удар от големия пусков ток. Говорим за киловати, не за няколко стотин вата, какъвто е нашият случай.
florian - напреднал
драги bobyB,тук всички къщи са захранени с 2 фази по110в,инсталирал съм в богати къщи и ел табла 600в,3 фази!във фабрики се срещат 110,208,230,370,430,470,600в-според нуждите!!просто в БГ е по-унифицирано,по модерно-колкото и парадоксално да звучи!!а самите мотори на помпата са еднофазни,но влизат 2 фази-общо230в!за сега спирам,че,ракийката скоро ще тръгне,та да хвана първака!!останете със здраве!
idunno - специалист
помпата е въздух-въздух,компресора получава сигнал,вентилатора тръгва заедно с компресора,но последния спира веднага!!външната температура е 5С*!!помогнете,моля!!

Сигурно има контролер и на него се изписва грешка.Просто виж каква грешка изписва и какво означава.
hidrazin - майстор
Ами то тук много корифеи не са чували за друго освен 220 и 380.Доста време съм се занимавал с трифазно 220V или пък
електродвигатели на 400Hz така че не ме бърка на колко се захранваш.Принципа е един и същ.
Лошото при теб е че тия модели ги няма тук и няма никаква информация за тях.Все пак да видим с какво можем да помогнем.
Тоя твоя модел май си е и доста стар.Виж поне какъв модел е компресора (какво пише на табелката) и като си нещо като електричар може да
проследиш как е свързан.
Искаш да кажеш че като го запуснеш принудително с контактора след малко той спира сам?Ако е така вероятно има термично реле което следи
тока на компресора и то ти изключва компресора.
Причините може да са две - прецакано реле.За съжаление по-рядко се случва.
Другата причина е повишен ток на компресора (пробив в намотките, разбити лагери, заклинване). Това е лош вариант - тук в БГ някои механични
повреди в компресорите си ги отстраняваме - режеш компресора на климатика и после пак заваряваш след ремонта.
Ако имаш амперклещи измери тока на компресора и го сравни с този от табелката.Ако не е много по-голям провери релето.Дано ти ги пише на табелката де.
Ами за сега това е.
И може да направиш някоя снимка на компресора и външното тяло.
hidrazin - майстор
Между другото тук има шест клипа за термопомпа ако не като твоята, поне подобен модел.
Всичко е обяснено много добре и подробно.Клиповете вървят един след друг - изгледай ги.
трмопомпа

Тема "термопомпа-компресора тръгва и..веднага спира!помощ!!...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: