Най - вълнуващия въпрос зимно време.
unicata - специалист
Чета напоследък че е по-изгодно с климатици отколкото с парно, обаче съм вързан за топлофикация :(
Интересува ме има ли начин да се разбера с топлофикация така че да не им плащам за дето ми минават тръбите през нас, защото това значи да им давам поне по 20-40 лева на месец, а това ми е отоплението на климатик за половин месец.
Може ли да се направи нещо
Chefo77 - майстор
Не можеш. Всъщност, ако успееш, ще си първият успял.
Не се лъжи, че климатика е по-добрия избор ... да, независим си от Топлофикация, но си зависим от ЕОН и в голяма степен - от външната температура. Ако топлоподаването е с необходимата температура, не го заменяй за климатик.
Mega - специалист
Малко встрани, но аз се отървах от Топлофикация, и въпреки че отоплението с климатици има някои минуси, те са в пъти по-малко от проблемите и ядовете с топлофикация! Много съм радостен, че им казах сбогом завинаги.

То не бяха хладки радиатори, то не беше топла вода само за първите две минути за къпане, то не бяха "изравнителни" сметки по 700 лв. Никога повече ;)
Bobby - специалист
Може ли да обясниш, как точно се оттръва, че ми стана интересно?
svetliopi44 - Чирак...
Колега , дай моля те повече информация ... искам да отърва майка ми завинаги от тези кожодери ... :partyman:
todor_velikov - специалист
можеш да се отървеш единствено ако имаш апартаментен топломер ,но тогава не плащаш сградна инсталация ,и няма смисъл от цялата работа :butthead:
emilvtc - специалист
Добре де, в повечето блокове с парно вертикално тръбите минават през крайните апартаменти и от тях с хоризонтални тръби през стената "захранват" съседния среден апартамент. Така през него не минават никакви вертикални общи тръби.
Единствено тръбите в банята отдават топлина, но ако им се помогне да "изгният" - кръга за отопление през баните се спира заради теча ...

Защо собственик на такъв апартамент да не се отърве от топлофикация?
Общите за сградата тръби не минават през апартамента му и не го топлят.

Не виждам никаква логика в това ...

А довода, че комшията си отоплявал апартамента и топлил и теб е меко казано несериозен ... По тази логика и в сграда без парно трябва комшиите да се разплащат помежду си , нали ?

Друг е въпроса, че ако всички в сградата се отопляват с парно и не хитруват манипулирайки топломерите - по-евтин начин за отопление от парното няма ...
Mega - специалист
Bobby написа:
Може ли да обясниш, как точно се оттръва, че ми стана интересно?

... Ами с нов апартамент и три години ремонт на същия. Но още на стария от години се отказах от парно и топла вода и от 8-9 години не съм плащал. Идват някакви измислени сметки дето си пишат каквото искат. До сега не съм осъден. Адвоката ми каза, че и не могат, минало е давност (три години), както и, че не могат да си докажат сметките. Единствения начин за борба с тия кретени е да не плащате. Вече започнаха да се усещат!
Mega - специалист
... Колкото до тръбите, съгласен съм, че топоодтават. Но за цената на един топломер може да се изолират едни тръби. Проблема е, че не искат. Ами като не искат да си плащат. Да бяха казали не искате парно изолирайте тръбите или те да ги изолират и се приключва. Да някои ще кажат ама се грееш от съседите? Добре де от години съм с климатици и не се спират зимата. Бичат на 25 градуса заради детето, добре де аз не грея ли съседите? Но не искам да ми плащат нали? Факт!

Ето и малко инфо, вече има 15 милиона опростени и несъбрани:
http://bgvesti.com/index.php?option=com ... &Itemid=96
Georgi_G - специалист
Това с тръбите е доста интересна тема. Минавали през нечий апартамент, ама той не се греел на тях.
Много ми е интересно, че никой не си признава, че е едно да живееш без парно и е съвсем различно е като пуснат парното в сградата. Аз живея в топъл апартамент, почти не се налага да пускам парно, но това не означава, че не се грея или не го използвам, както и си давам сметка какъв студ ще настъпи в сградата ако спре инсталацията. И аз имам съседи, които са си свалили радиаторите и не искат да плащат инсталация, но като стане авария търчат по домоуправителя или съседи да питат защо станало толкова студено, а иначе не искат да имат нищо общо с топлофикация!!!!!
Истината е, че болшинството се възползваме от топлото, ама ако може да е даром - префектно......

От друга страна, съвсем друг въпрос, че услугата е наложена почти насила, няма ясни механизми за изчисление, но това са реалностите и щем, не щем трябва да се съобразяваме с тях.

Тема "мога ли да се отърва от топлофикация?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: