Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stoy@n - специалист
Здравейте,

Ще сменям и аз горивото. От 10 години съм с Viadrus-22и от прочетеното тук разбрах, че е нецелесъобразно преработката му с горелка за пелети. Препоръчаха ми Pelletherm V.4 LT и Термонова като добро решение. Тук успях да намеря само едно две мнения за Pelltherm и нищо за Термонова. много ще се радвам, ако някой съфорумец сподели преки впечатления от тези котли. Също така съм отворен за препоръки и предложения и от експертите в тази област :)
Ситемата ми е отворен тип с разширителен съд и циркулационна помпа, бойлер 80л със серпентина и отделна циркулационна помпа, отопляема площ 100 кв.м. Виадруса е 4 секции (две карайни и две междинни), къщата е изолирана. При нас отоплителния сезон е 6 месеца и до момента разхода ми е бил 15-20 кубика букови дърва на сезон при поддържана дневна температура 20-22 градуса.
Ако нещо съм пропуснал в информацията ще добавя веднага.

Поздрави,
Стоян
lz2skt - специалист
Тунинговай си Виадруса за пелети...вземи си една горелка и си готов.С една кутия под котела ще гориш и дърва и пелети.Това е най -евтиният вариант.Другият продаваш Виадруса и каквото си решиш.Много хора си натъкмиха Виадрусите на пелети и са доволни
andy_forresite - майстор
Колкото хора с виадруси съм питал все ми казват огромни разходи за дърва, въглища и пелети.
За пелетерм ЛТ съм срещал само едно мнение във форума, което съм запомнил покрай друга дискусия (пак с размяна на хапливи отговори и дразги за жалост):
nikisv написа:
Да похваля и аз моето-GreenEcoTherm PELLETHERM V4.0 Long Time .Горелката е супер но котела не струва.
Изключително трудно се намира информация за котли и камини с гранули. Трябва да сме много благодарни на споделящите с нас достоверна информация ползватели!
Когато взема котел или камина ще направя всичко възможно да установя реалните предимства и недостатъци и ще ги споделя най-добронамерено със съфорумците. Като съм доволен, казвам че съм доволен. Много важно че когато съм търсил информация не съм намерил и се е наложило да купувам на риск и сега нека другите да се оправят както аз навремето. Или много важно как и с колко съм се минАл. Ще пробвам различни пелети и настройки до достигане на окончателно мнение. Консултация и викане на място на други ползватели и майстори... Някой ден моята информация ще е полезна за други и ако съм допуснал грешка, ще помогна на други да не я допускат.
stoy@n - специалист
Това беше и причината да пусна отделна тема, защото информацията е много малко за този модел. Що се отнася до Виадруса, дори и да реша да го преправям, няма да е за тази къща. Решил съм да сложа пелетен котел тук, но не съм се спрял точно на Pelletherm, просто хората които правиха оглед за монтажа ми препоръчаха тези два модела.

Тема "Котел Pelletherm V.4 LT" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: