Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Стефко - специалист
Провокиран от тая тема viewtopic.php?f=10&t=37563, а и отдавна си мисля по тоя въпрос, се питам дали може по тоя начин да се повиши с няколко градуса температурата на помещенията в къщата през преходния период пролет и есен? При мен височината от най - долния радиатор до термопанела ще е около 7 м. Системата мисля да е запълнена с антифриз поне за минус 30 градуса, ще има и помпа. Просто антифриза ще се затопля от слънцето колкото може, и помпата ще го прекарва през радиаторите. Как мислите, дали ще стане?
Последна промяна от Стефко на пон мар 19, 2012 4:58 pm, променено общо 1 път.
Стефко - специалист
Явно няма специалисти в тая област на нетрадиционното отопление :lol: А ако това се получи положително, ще съм независим от горското, топлофикация, и енергото. Само ще ми трябва още една фотоволтаична система за захранване на помпата. Аз съм оптимист. :? Май материята е трудно разбираема???
LazarGanev - "Велик майстор"
Не, просто разчитаме на ядрената енергия. Чувал съм, че нелоялните служители ги уволняват, т.е. такива, които търсят алтернативни източници :cool:
Стефко - специалист
Явно имаш в предвид Трайчо Трайков? Ама той май не си трае :lol: Затова го уволниха. България няма да просперира с пошлувковци. Това не е като с пошлувковците във форума. Вдяваш за какво говоря, нали?

Тук аз питам за нещо съвсем различно.
Последна промяна от Стефко на нед мар 18, 2012 10:00 pm, променено общо 1 път.
naskov - майстор
Стефко написа:
Май материята е трудно разбираема???
Дааа, и за да стане по-разбираема малко теория. Ако сложиш и ти като колегата 110л бойлер и той се загрял от 12*С до 50*С, то в бойлера се е акумулирала енергия Q=cm(t1-t2)/3600= 4200х110х38/3600=4877W. Ako къщата ти има нужда от 10Квт, то тази енегия ще ти е достъчна за около половин час. Излиза ли сметката :?
marian1 - майстор
май по рентабилно ще ти излезе от бирени кутийки.....
piron45 - майстор
Стефко написа:
Явно няма специалисти в тая област на нетрадиционното отопление :lol: А ако това се получи положително, ще съм независим от горското, топлофикация, и енергото. Само ще ми трябва още една фотоволтаична система за захранване на помпата. Аз съм оптимист. :? Май материята е трудно разбираема???
Колега, май не е до специалист а до слънчево греене. Зимата със сигурност няма как да се стоплиш с такава система, но в преходните сезони / пролет и есен/ е възможно. Без да съм специалист мисля че ще има добър ефект стига да можеш да си го позволиш. Аз си падам по експериментите и бих си го направил, но вече съм сложил цялото отопление на климатици включително и зимния бойлер.
Значи бойлера на покрива вдигна 49гр при положение че водата е 110л. А сега си представи колко би могла да стигне температурата ако в системата се въртят да речем около от 10л. Кофтито в случая е че системата ще се топли когато е топло навън, но пък тогава може и да не ти трябва отопление и за вътре. Днес спирах и трите климатика защото къщата си беше достатъчно топла и нямаше нужда от тях.
LazarGanev - "Велик майстор"
Днес 18.03.2012г. бях в заведение, където пуснаха климатика на охлаждане :rolleyes:
velsi - Почетен майстор
Стефане, сложи си ако обичаш смислено заглавие на темата.
lov - майстор
Правят го хората но не е по нашия джоб. Ако се надяваш че с 1-2 панела ще постигнеш нещо забрави идеята още сега на момента.

Тема "Какво ще кажете за шантавата ми идея?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: