• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
piron45 - майстор
Мога да се похваля с моя термосифонен бойлер 110л с вакумни тръби. Вчера го напълних за пръв път след тежката зима и започна да грее. Само за след обяд температурата от 9гр. на входящата вода стигна до 34гр. Днес започна от 28гр. и стигна 49гр. като през деня е ползвана вода в кухнята и след 16ч се изкъпахме трима човека. Така че съм доволен, дори не очаквах по това време да грее така. Само се надявам да не мине някое ледено течение, че тогава може да ми замръзнат тръбите.
Последна промяна от piron45 на пон мар 19, 2012 12:54 pm, променено общо 1 път.
krasimirradev - напреднал
днес от 14 градуса стигна 50
x1pokrat - специалист
Ами работят си колекторите. Моите са 30 вакуумни тръби , днес направиха 230 литра на 50 градуса. Едно къпане и "нормално" ползване на вода през целия ден.
naughty - специалист
моя вчера го монтирах и напълних с вода към 12:30 - 13:00; към 17 часа беше 35 градуса само и се разочаровах малко. 220л термосифон без налягане, 20 тръби. Ще го видя днес на цял ден греене как ще е

Изображение
lov - майстор
А пък моите не са си и помисляли да спират от бая години. :lol:
x1pokrat - специалист
А през зимата как се държаха ?
lov - майстор
Както би трябвало и да бъде. Отвън може и да е -10 и има ли слънце помпа топлото в бойлера. Колкото толкова не могат да се очаква чудеса но каквото даде Дядо Господ си го вземам и не се оплаквам. :lol:
x1pokrat - специалист
И при мен така, може и малко да светне - стопля водата.
krasimirradev - напреднал
зимата при -15 бяха стигнали 102 градуса,но без никаква консумация защото ми беше замръзнал водопровода,но няма ли слънце забрави
x1pokrat - специалист
Така-така. Минусовите температури не го събарят.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Топлят ли вече Соларните бойлери колеги ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: