Най - вълнуващия въпрос зимно време.
idakieff - специалист
Зимата изпуснах котела да замръзне и сега трябва да махна задната секция, но досега не ми се е налагало да правя подобна операция
Поразпитах натам на сам но никаква информация от първа ръка
Ако някой колега го е правил нека сподели
Приготвил съм много инструменти да видим кое ще е най удачно
Мисля първо да пробвам със скоба за лагери на която ще удължа стержена ,направих клинчета с който да отлепя секцията и ще видим какво ще стане
Един колега присъствал на разглобяване на подобен котел сподели че трябва много да се грее а на мен не ми се иска защото после трябва да свалям и средната защото няма как да не се нагрее и тя от другата страна :? :?
LazarGanev - "Велик майстор"
За какво ти е скобата за лагери?
idakieff - специалист
Мисля да я вкарам вътре през отвора от долу и от горе то скобите са 2 и да натисна върху нипелите със стержена на скобата и ще стягам леко
LazarGanev - "Велик майстор"
Няма нужда от това, важното е да развъртиш нипелите
idakieff - специалист
Мисля че тези нипели не се отвъртат. поне от това което се вижда и това което събрах като информация
filmatoplo - майстор
При тези котли които аз съм сглобявал , не е с нипели които се затягат на резба :wink: това са едни конусни втулки които лягат в калибровани легла пак под конус и така се затяга херметичността .При монтаж само ги мажа с лепило червено -херметик , което си е в комплекта ,после се затягат двата глидера с специален ключ , отцепването става пак с него като си помагаш и с нагряване предварително на местата където са втулките .Но ключа е мн скъп , не казвам че не може да се имитира , но и аз го нямам -ползвал съм го от колеги.
idakieff - специалист
За всички който се интересуват от начина на разглобяване на виадрус ще кажа че не са необходими никакви ключове и техники става много лесно с няколко секача и хубав чук

Тема "Разглобяване на котел виадрус" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: