Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kapanec - специалист
Някой знаели как може да се разбере какъв е разхода на дърва спрямо донбаски въглища .На сезон използвам 3т донбаски въглища съответно колко дърва ще изразходя
BanoTheWolf - специалист
Не съм специалист по отоплението, но мога да кажа от личен опит :) У нас сме на парно котле (мисля, че е 24 KW) Греем един етаж със ЗП=120кв.м. Значи за един сезон зимен харчим 3т. въглища (донбаски), но тази година остана близо тон, а си беше доста студено. Единствено средната стая сме си спрели (т.е. 1 от 5 стаи и 4 обслужващи помещения), като сме поддържали средна температура около 50 градуса. Цаката е като дигне градуси, да се задуши и то си му подава според температурата. Слагали сме и разни талашитки - доста добре поддържат температура, както и дърва и пак казвам въпроса е как ще поддържа огъня и дали е само на дърва :) Предполагам че 6 до 7-8 кубика най-много ще стигнат. Та въпроса е фактически каква квадратура грееш и колко искаш да ти е топло. А и забравих да спомена, че през деня в делничните дни цялото семейство ходим на работа. А за някаква такава формула или дори някакъв вид сметка, от която се интересуваш не мога да кажа :? ...
kapanec - специалист
Отоплявам 90кв,котела е виадрус 24кw имам проблем с комина въглищата правят много клей и полепват по комина който за 4 сезона се стесни, почиствам го 3-4 пъти през зимата но не винаги има възможност когато има нужда го почистя и при това положение трудно се разгря котлето.Дърва за сега не съм горил с него само за разпалване ползвам 3-4 дъски ,преди бях на камина Прити и ползвах 10-12куб според заависи колко ме лъжат на куб та затова ми се иска да мина на дърва защо полесно ще се разгарят

Тема "какъв е разхода на дърва спрямо донбаски въглища" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: