Най - вълнуващия въпрос зимно време.
babayaga83 - напреднал
От 2 дни се ровя в интернет за да намеря информация за това PPR тръби с алуминиево фолио или PPR с фибростъкло е по добре за отоплителна инсталация . Намерих информация само за тази с фибростъклото и такава ми предлагат но за тази с алуминиерата вложка нищо не пише . Някои ако има информация нека да сподели. Идеята е да направя системата с талива тръби и да ги вкарам в стената че да не се виждат ( и връските също да са в стената)
Andri01 - майстор
За PPR с алуминиева вложка само знам,че са до 90гр. температура. И мисля до10bar. А тези другите какви са-до колко градуса и какво налягане ги дават?
VLADO66 - майстор
Бабояго,пиши в гого 'тръби стаби' има достатъчно имфо.
babayaga83 - напреднал
абе търся ама ненамирам само за Фасер намерих тези които са с фибростъкло http://www.fvplast.com/downloads/catalo ... ts-manuals
babayaga83 - напреднал
Да това го намерих но никаде не намирам някакви данни за стабито до колко години издържат на какво налягане и тем подобни технически данни за самата тръба за да направя някакво сравнение утре ще ида в бг терм да ги попитам дали имат такава
VLADO66 - майстор
Нямат разлика, омрежената е по-удобна за работа(не трябват острилки).
LazarGanev - "Велик майстор"
Стъклофибърните имат малко по-голямо линейно разширение и това трябва да се има предвид, но при измазани тръби това не е проблем. Издържат до 110*С и до 20-25 атмосфери, недей да гледаш тези 75*С - те са за 50 години живот. Изградил съм километри инсталации със стъклофибърни тръби, още от 1997г., откакто се появиха работя основно с тях.
babayaga83 - напреднал
LazarGanev написа:
Стъклофибърните имат малко по-голямо линейно разширение и това трябва да се има предвид, но при измазани тръби това не е проблем. Издържат до 110*С и до 20-25 атмосфери, недей да гледаш тези 75*С - те са за 50 години живот. Изградил съм километри инсталации със стъклофибърни тръби, още от 1997г., откакто се появиха работя основно с тях.
Нали имаш предвид отоплителни инсталации ?А тръбите ще са измазани но мисля да им сложа и изолация . Иначе благодаря за информацията това ме интересуваше защото ми предложиха тези с фибростъклото а аз после открих тези с алуминиевата вложка и си мислих с тях да действам . А би ли препоръчал дадена марка тръби от които си доволен
LazarGanev - "Велик майстор"
Да, отоплителни инсталации имам предвид. Аз работя основно с ТЕЗИ и съм много доволен, но освен във Варна не им знам другите представителства. Пробвал съм и други марки, вече има и български. С алуминиевата вложка са остаряла технология - много трудно се работи с тях

Тема "PPR тръби с алуминиево фолио или PPR с фибростъкло ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: