• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
themask - специалист
Здравейте съфорумци,

Имам камина, в която на трите вътрешни стени са сложени шамотни плочи. Задната се е спукала и в един момент ще се наложи смяна. Въпросът ми е - откъде мога да намеря подобни плочи и реже ли се (и с какво) този материал, за да пасне на размера?

Ето за подбно нещо говоря:
Изображение

Благодаря!
stiv1961 - майстор
Аз за барбекюто купувах от нашето топливо, отделно съм виждал различни размери в Баумакс. Аз ги рязах с шлайфа с диамантен диск за бетон, от евтините. Дига голяма пушилка :)
themask - специалист
Пак ще трябва да обиколя половината околия, то ясно :evil:
В този ред на мисли, след 3 дни обикаляне, днес звъннах в Кнауф да питам търговския представител за София откъде мога да намеря пожароустойчив гипсокартон на 2.50м. Отговорът беше - "сложна работа" :)

А колкото до пушилката - то с шлайфа каквото и да режеш, пушек се вдига :cool:

Благодаря за отговора. Ако някой друг има също опит, да споделя!
Choch - специалист
рубин 2001(люлин),фокс 91(суходол),почти съм убеден че във всяко топливо,ангро и стабилно заредена железария има шамотни плочи :wink:
Колкото до "пожароустойчивия" ГК-имаше в баухаус ...може да не е на кнауф,ако не те бърка марката
VLADO66 - майстор
themask написа:
Пак ще трябва да обиколя половината околия, то ясно :evil:
В този ред на мисли, след 3 дни обикаляне, днес звъннах в Кнауф да питам търговския представител за София откъде мога да намеря пожароустойчив гипсокартон на 2.50м. Отговорът беше - "сложна работа" :)

А колкото до пушилката - то с шлайфа каквото и да режеш, пушек се вдига :cool:

Благодаря за отговора. Ако някой друг има също опит, да споделя!
С водой,с водой-демек някой поливач около тебе :)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Dcl_mjvQJR4[/youtube]
themask - специалист
Благодаря, Choch :)

За картона - пожароустойчив има тук-там, но само на 2м дължина, а на мен ми трябват 2.5м. Марката абсолютно не ме бърка, прав си. Утре кнауфаджията ще провери, ако някой дистрибутор случайно се е объркал да зареди, и ако не, ще погледна и в баухаус...
themask - специалист
VLADO66 написа:
Хаха, Владо, какъв е този бруталист - като от филм на ужасите е с тази престилка и това (предполагам) самоделно устройство :supz:
VLADO66 - майстор
themask написа:
VLADO66 написа:
Хаха, Владо, какъв е този бруталист - като от филм на ужасите е с тази престилка и това (предполагам) самоделно устройство :supz:
Тръбичка,маркуче,кофа и помпа за аквариум :)
crez - майстор
Разни размери и видове огнеупорен материал (тухли, плочи,колонки,декоративен и мн.друго) може да се купиш от фирмения магазин на завод Шамот АД в гр.Елин Пелин Виждам че си от София, най- бързо се отива до там по пловдивската магистрала,отклонение за Елин Пелин,има табели. :)
Radoslaw - специалист
crez написа:
Разни размери и видове огнеупорен материал (тухли, плочи,колонки,декоративен и мн.друго) може да се купиш от фирмения магазин на завод Шамот АД в гр.Елин Пелин Виждам че си от София, най- бързо се отива до там по пловдивската магистрала,отклонение за Елин Пелин,има табели. :)

Няма нужда да ходи до елин пелин.цялата им продукция се предлага в един магазин на цар борисIII и околовръсното.А тези плочи се режат и с диск за неметал.Хаби го малко повече но става.
  • 1
  • 2

Тема "Шамотни плочи за камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: