Най - вълнуващия въпрос зимно време.
metodiy - помощник
Камина с водна риза. Тъй като в стаята където е камината нямам отвор за комин, кюнците минават през стената и се включват в комина, който е в другата стая. през определено време от връзките на кюнците започва да тече черна течност (със силна миризма). Ако можете помогнете.

Прикачен файл

28122012445.jpg
hidrazin - майстор
Катрана от комина ти е конденз от ниската температура в котела. С една дума нямаш достатъчна тяга в комина и имаш малка температурна
разлика. От това че комина ти остава студен идва и конденза. Има редица неща да се избегне това. Държиш котела на минимум 60 градуса,
правиш байпас на котела (докато не направи температура да не върти водата в радиаторите а само в котела) - целта на байпаса е да загрее
по-бързо водата и да не охлажда газовете, изолираш много добре кюнеца за да не стои студен, увеличаваш тягата на комина като го вдигнеш
по-нависоко или с принудителна тяга(вентилатор), използваш колкото се може по-сух материал за горене, ако гасиш котела накрая му слагаш
само сухи дърва и отваряш клапата за да "продуха" системата. Ако при 60 градуса на котела топлото ти идва в повече и затова се налага да
го намаляваш - викаш тоя "майстор" дето ти е смятал котела и му :axe: тъпата чутура. Катрана по стената не можеш да го боядисаш с нищо.
Ще избие пак през боята - къртене на напоената мазилка и така нататък...
И накрая - няма нищо по-хубаво от един добър климатик. (или няколко) :lol:
:partyman:
metodiy - помощник
Байпаса как точно трябва да го направя? Кюнеца е в стаята в която е и камината, и затова мисля че няма да остава студен. Комина мисля че е достатъчно висок. Комина ми е с 3 отвора, ако направя дупка между 2 от отворите ще върши ли повече работа или напротив? Благодаря !
шоп - майстор
Всичко което написа hidrazin е много точно

Само искам да допълня, че и къртене до тухла и ново измазване няма да реши проблема, защото пак ще избие
След като отстраниш причините за конденза запечати мазилката с блажна боя или лак за дърво и отгоре финиша - латекс или тапет.
MamaMy - майстор
Това, че кюнеца ти е в стаята с камината, не значи, че тя го нагрява до 150 градуса.
metodiy - помощник
за байпаса какво можете да ми кажете ?
MamaMy - майстор
search.php?keywords=%D0%B1%D0%B0%D0%B9%D0%BF%D0%B0%D1%81&terms=all&author=&fid[
Christo - майстор
Този байпас е коментиран в сто теми....В леката кола, докато е студена, антифризът се върти само около цилиндрите. Чак когато загрее, се отваря термостатът и топлото отива и до радиатора. Това се прави и при котлите. По този начин котелът е винаги горещ, гори добре и няма катран в комина.

Тема "черна течност от кюнци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: