Най - вълнуващия въпрос зимно време.
dorzo - специалист
С пиролизен Атмос съм 50kw.Като го запаля есента го гася на пролет.Интересува ме от къде ще дойде икономията ако сложа буферен съд.
filmatoplo - майстор
:)Много е дълго за разказване , но сложи си буфер .
dorzo - специалист
То да си сложа ама по сметки без кръчмар ми трябват около 2000 литра.Проблема е че няма как да го вкарам в избата,че като гледам размерите им доста са широки.
П.С.Аз съм от Карнобат.Що не ми пуснеш номера си да направим една консултация с тебе(платена).
filmatoplo - майстор
:) 3 години съм учил в твоя град , буфера може да е няколко съда образуващи общия литраж .Твоя котел е без буфер ,снабден ли е с други компоненти по схемата на свързване на пиролизен котел . :?
Стефко - специалист
filmatoplo написа:
:) 3 години съм учил в твоя град ,
Май ще се окажем земляци :? Роден съм на 35 км от Карнобат :lol:
dorzo - специалист
filmatoplo написа:
:) 3 години съм учил в твоя град , буфера може да е няколко съда образуващи общия литраж .Твоя котел е без буфер ,снабден ли е с други компоненти по схемата на свързване на пиролизен котел . :?
От над десет години го ползвам като обикновен котел.Няма нищо от "схемата".Сега съм решил да го направя както се прави и за това повдигнах темата.Ама козата си сака пръч.
filmatoplo - майстор
Няма проблем , закупуваш си материалите и си го правиш .
LazarGanev - "Велик майстор"
dorzo написа:
С пиролизен Атмос съм 50kw.Като го запаля есента го гася на пролет.Интересува ме от къде ще дойде икономията ако сложа буферен съд.
Ами ти сам си отговаряш:
dorzo написа:
От над десет години го ползвам като обикновен котел.Няма нищо от "схемата".
Щом го ползваш като обикновен котел, значи той почти никога не е работил в пиролиза - тя се получава при работа на котела между 80 и 90*С. За да работи в пиролиза или трябва да имаш буфер, или котелът ти трябва да е малък за отопляваните помещения (недооразмерен), за да могат те да поемат цялата произведена топлина на момента. Щом котелът ти е 50кВт, за да работи в пиролиза без буфер трябва да отоплява поне 500-600м2, а не вярвам да е така. Всъщност ти го "душиш", не му даваш да се разгори, пък камоли да влезе в пиролиза. Филма може да те свърже с човека, дето дава 500л буфер почти без пари - сложи го заедно с другата арматура и сам ще видиш ефекта. Каква ти е отопляемата площ?
filmatoplo - майстор
Точно така , и тук съм срещал монтирани котли само с помпа , без термовентили и буфери , работят като печка .На 1 от случаите -монтирах нужните компоненти допълнително , ами стана друга машина .Дорзо -колко кварата площ отопляваш с котела,изолирана ли ти е къщата ,пвц дограма , каква е средната температура на водата в котела ,колко средно количество дърва гориш на сезон -сухи ли са.
dorzo - специалист
Отоплявам около 250-300кв + 400л. бойлер.Котела е голям защото къщата в която живея има още един етаж,който не се ползва в момента.По принцип температурата на водата се поддържа около 60-65 градуса почти през цялата зима и е достатъчно топло в нас.Все си мисля,че ако го "надуя" до 80-90 градуса в къщи няма да се стои.Вярно ,че радиаторите може да се регулират от термоглавата, ама котела ще заври.Ще кажете-ами нали за това ти е буфера.Добре де.Кога тогава ще използвам топлината му ?Трябва да започна до оставям котела да изгасва тогава.Това ли са правилните разсъждения? Къщата има изолация и ПВЦ.Дървата винаги са сухи и на сезон горя около 35 кубика.Казвайте сега кое е нормално и кое не.
П.С.Ако ми подшушнете кой го продава тоя буфер ще го взема.

Тема "Има ли смисъл от буферен съд, ако не се гаси котела?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: