С пиролизен Атмос съм 50kw.Като го запаля есента го гася на пролет.Интересува ме от къде ще дойде икономията ако сложа буферен съд.

filmatoplo написа:От над десет години го ползвам като обикновен котел.Няма нищо от "схемата".Сега съм решил да го направя както се прави и за това повдигнах темата.Ама козата си сака пръч.3 години съм учил в твоя град , буфера може да е няколко съда образуващи общия литраж .Твоя котел е без буфер ,снабден ли е с други компоненти по схемата на свързване на пиролизен котел .
dorzo написа:С пиролизен Атмос съм 50kw.Като го запаля есента го гася на пролет.Интересува ме от къде ще дойде икономията ако сложа буферен съд.Ами ти сам си отговаряш:
dorzo написа: От над десет години го ползвам като обикновен котел.Няма нищо от "схемата".Щом го ползваш като обикновен котел, значи той почти никога не е работил в пиролиза - тя се получава при работа на котела между 80 и 90*С. За да работи в пиролиза или трябва да имаш буфер, или котелът ти трябва да е малък за отопляваните помещения (недооразмерен), за да могат те да поемат цялата произведена топлина на момента. Щом котелът ти е 50кВт, за да работи в пиролиза без буфер трябва да отоплява поне 500-600м2, а не вярвам да е така. Всъщност ти го "душиш", не му даваш да се разгори, пък камоли да влезе в пиролиза. Филма може да те свърже с човека, дето дава 500л буфер почти без пари - сложи го заедно с другата арматура и сам ще видиш ефекта. Каква ти е отопляемата площ?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: