Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Здравейте :) , нужна ми е информация относно водния дебит през вентилконвектор Клима джет 15 киловата мощност отопление , код на конвектора 236 .Общия брой на конвекторите 4 броя :wink: -от тук трябва да открия и дебита и модела на помпата за тях :? :) .Захранващата тръба полипропилен стъклофибър фи-50 .На далите насока -предварително благодаря :) .
torbalan - Дървен философ
Би трябвало да знаеш, но за всеки случай виж тук :)
filmatoplo - майстор
:) Благодаря , формули знам (не съм проектант де ), но търсех (още търся) нещо на готово :) .Средна температура на водата през конвекторите ще варира 65-75 градуса макс 80 гр , разлика вход -изход 5-10 градуса (въпрос на настройки ).
torbalan - Дървен философ
На теб ти трябва максималния дебит, по него ще избираш помпа.

Ако кажеш колко ще ти е максималната температурна разлика - останалото е въпрос на две минути с калкулатура :)
Ahmakov - специалист
Грубо за дебита, по 1,315m3/h или 0,370l/s на конвектор. За четирите 5,260m3/h или 1,460l/s. За помпата трябват още данни за инсталацията.
filmatoplo - майстор
Благодаря Ахмаков :) , подреждат се нещата , да не мислите че като звънях на производители и тем подобни не ми мънкат относно дебита :wink: , там в таблицата има даден дебит , но не се знае воден или въздушен :wink: .Към тези 4 конвектора прибавяме още 1 брой конвектор КФТ 080 ,също и 2 броя конвектора КФТ 030 -и двата модел Клима 2000.
filmatoplo - майстор
:? Малко умуване около напора и това ще бъде моя избор UPS 32/60F или UPS 32/120F май влизам в нормите :wink: .Височината на водния стълб е 2 метра , тръбите са общо 50 метра тръба ппр фи-50 съклофибър , изводите на конвекторите са 1 цол -снабдени със сферични кранове също 1 цол , ще има към 30 колена , това относно търсения напор .
filmatoplo - майстор
:) Помпата е избрана -40/120 F .
Ahmakov - специалист
Аз, бих се качил още една стъпка нагоре :wink:
filmatoplo - майстор
Предложиха ми помпа Грундфос тип ТР ( те пе ) , но я отказах -малко по шумна е :wink:

Тема "Въпрос относно дебит" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: