Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mici - специалист
Миналата зима беше много студено . Случи се така, че синът ми отсъствал от къщи точно тогава и една нощ един радиатор от отоплителната система замръзнал :cry: . Системата е затворена, с електрически нагревател 8 квт, 6 радиатора в 3 помещения, работи под налягане 1,5 - 2 атм. Купихме нов радиатор, но си мисля, че винаги може да се случи подобен сценарий. Възможно ли е системата да се напълни с антифриз и как да направя това? :?: Или друг начин да предотвратим евентуално замръзване. Ако някой има опит, моля да сподели.
LazarGanev - "Велик майстор"
Вместо да даваш някоя стотачка за антифриз, който да ти поврежда системата по добре си сложи стаен термостат, който има функция против замръзване и ще ти включи котела при опасност. Ето например:
http://www.tesy.com/bg/products/aksesoa ... ovi_kotli/
mici - специалист
Системата си има термостат, но е в хола, а температурата пада повече в крайната ъглова стая. Възможно ли е да се дублира термостата? Наистина аварията се е случила, когато е нямало никой в апартамента и системата просто е била изключена. И защо да е опасно антифриза да повреди нещо по системата? - имам на вилата камина с водна риза, отворена система, запълнена с антифриз, работи идеално от 4 години, никакъв проблем при големите студове, въпреки че камината се пали само по празници и уикенди. При затворената система ще имам загуби на антифриз, когато се обезвъздушават радиатори, но това няма да е проблем, антифризът ще се поразреди малко, но пак няма да замръзва. Въпросът ми беше как да запълня системата?
Владислав Керанов - напреднал
mici написа:
Възможно ли е системата да се напълни с антифриз и как да направя това? Или друг начин да предотвратим евентуално замръзване. Ако някой има опит, моля да сподели.
И аз това питам :)

Тема "Затворена система - с антифриз?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: