Привет на всички.Имам нужда от съвет.Трябва да купувам котел на дърва и въглища.Площа която ще отоплявам е 2 етажа от къща с площ 160 квадрата.Колко киловата трябва да е котела и каква марка ще ми препорачате.

filmatoplo написа:Общо 320 квадрата така ли ,ти сигурно и радиатори още нямаш поставенине общо 160 единия етаж е 100 квадрата другия 60 или 70 да кажем.Радиатори има трябва да купя нов котел зада се топлят и 2 та етажа .Гледах бурнит 30 киловата сега е на промоция 1530 лв..
шоп написа:@mimokn, сметни си топлозагубите. За дърва търси котел с голяма врата и с горивна камера над 550-600 мм дълбока, за да имаш само един сряз на метровиците. Котлите за дърва са смятани като мощност за дърва съхнали около 2 години.Дървата предимно ще са за разпалка.Педимно ще се разчита на въглищата.
За въглища има добри чугунени и стоманени котли тип шахта. Според калоричността на въглищата смяташ и котела. Обикновенно мощността е смятана за висококалорични въглища.
Универсален котел за дърва и въглиша ако питаш мен- няма
Може би виадрус предназначен за дърва, но с много условности.
Ако котела е стоманен задължително монтирай и трипътен антикондензен смесителен вентил.
Успехи!
mimokn написа:30 киловата ми се виждат множко!filmatoplo написа:Общо 320 квадрата така ли ,ти сигурно и радиатори още нямаш поставенине общо 160 единия етаж е 100 квадрата другия 60 или 70 да кажем.Радиатори има трябва да купя нов котел зада се топлят и 2 та етажа .Гледах бурнит 30 киловата сега е на промоция 1530 лв..
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: