• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kavi67 - специалист
Четох из подфорума,но не открих подобна тема!В случая,говорим за камина Прити 17кв. с водна риза.Задължително ли е поставянето на метални тръби(1цол),в първите 50-60см. след изхода от камината с горещата вода?Закупил съм,стъклонапълнена ппр тръба ф32,която ще отива до колекторната кутия,като тръбите ще са зад камината,и няма да са зазидани!Дали да се доверя на стъклонапълнената,или да монтирам ппр с ал.вложка за по-сигурно,или като краен вариант(който хич не ми харесва!),да мина на водопроводни поцинковани тръби първите 50см.?Благодаря!
isko6p - специалист
kavi67 написа:
Четох из подфорума,но не открих подобна тема!В случая,говорим за камина Прити 17кв. с водна риза.Задължително ли е поставянето на метални тръби(1цол),в първите 50-60см. след изхода от камината с горещата вода?Закупил съм,стъклонапълнена ппр тръба ф32,която ще отива до колекторната кутия,като тръбите ще са зад камината,и няма да са зазидани!Дали да се доверя на стъклонапълнената,или да монтирам ппр с ал.вложка за по-сигурно,или като краен вариант(който хич не ми харесва!),да мина на водопроводни поцинковани тръби първите 50см.?Благодаря!
Слагай метална на изхода. /обезвъздушитл и термореголатора отчита по точно/ ако имаш място и на охладената.
kavi67 - специалист
Благодаря за отговора,но нека и други компетентни по въпроса да си изкажат мнението!Лошото в моят случай,е че ми трябват мнения,който да преосмисля до утре!защото,раничко сутринта ще почна с монтажа,и вечерта искам вече да ми е топло,че застудя сериозно!
filmatoplo - майстор
В началото сложи метални .
ferrari4456 - специалист
Сложи чиста медна тръба...Отгоре само ме незнам с какво ще я изолираш... :?
Ама е най-добре...
Стефко - специалист
ferrari4456 написа:
Ама е най-добре...
Извинявай, но нещо не разбирам. От постовете ти разбирам, че с нищо не си в час. Питаш за елементарни неща, като бетонобъркачка, бойлер, нямаш собствено мнение и мислене, а си тръгнал и съвети да раздаваш. Върха беше за отвор в плочата. Скрий се.
idunno - специалист
Най-добре си сложи ППР-ките :-D ,алуминиевата вложка не ги прави метални :-D ,просто не се кривят чак толкова, та после да пишеш как е трябвало да сложиш медни.
Ясно е,че всеки може с лепачката и не всеки с горелката, ама защо да се спира устрема на хората.
ferrari4456 - специалист
Стефко написа:
ferrari4456 написа:
Ама е най-добре...
Извинявай, но нещо не разбирам. От постовете ти разбирам, че с нищо не си в час. Питаш за елементарни неща, като бетонобъркачка, бойлер, нямаш собствено мнение и мислене, а си тръгнал и съвети да раздаваш. Върха беше за отвор в плочата. Скрий се.
Ти се скрий ,за бетонобъркачка съм питал ,щот не съм виждал толкова малки ,аз съм чувал...
Нямал съм бойлер за да ти си избера подходящата марка.
Имам печка ,купих я от бриколаж за четиристотин и нещо и като сложих такива тръби за радиатори ,пластмасови с медна вложка ,на първата и втората снадка ,като загрее печката изфъскваше и си сложих медни.В първите сантиметри на изхода има доста висока темперетура...
Кво толкова не разбираш?
Ти си като пишман майсторите пред един блок.Знаят абсулютно всичко ,ама всичко...
А за тъпата плоча ,да дупка съм направил ,пита човека аз му отговарям ,отговора го задоволява ,написал го е в темата и не знам каква ти е целта на заяждането.
За което съм си патил и съм научил мога да кажа ,бойлер съм нямал ,незнам какви са там марки и такива ,за такива бетонобъркачки ,като в темата съм чувал и като съм ходил това лято в Гърция съм виждал...бяха 110евро.Тук няма...или не съм виждал ,затова пускам тема...
@А ме кефеше като потребител... :shock:
kavi67 - специалист
idunno написа:
Най-добре си сложи ППР-ките :-D ,алуминиевата вложка не ги прави метални :-D ,просто не се кривят чак толкова, та после да пишеш как е трябвало да сложиш медни.
Ясно е,че всеки може с лепачката и не всеки с горелката, ама защо да се спира устрема на хората.
Не бъди толкова сигурен за уменията с горелката :wink:.Работил съм,и продължавам(когато се налага) да работя с пропан-бутан и ацетилен,така че сърказмът ти в случая е неуместен,но брагодаря ти все пак!
LazarGanev - "Велик майстор"
Зависи от типа на котела - на пелетен и газов няма нужда, но на котел или камина на твърдо гориво, щом има опасност от прегряване е добре да има метална част
  • 1
  • 2

Тема "Изход от гореща вода - задължителни ли са метални тръби?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: