• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
iliana - специалист
Здравейте, имам питане и понеже не намерих подходяща тема, отварям нова
всеки път когато чистим камината, тавичката за пепелта е залепнала за камината-не мога да разбера това конденз, нагар, от дървата ли е или е от водната риза
това което тече е черно и лепкаво
вече шеста година ползваме камината и не мога да си обесня тази година какво е различното
syncho - майстор
Това са катрани, които "течат" при палене, когато камината е студена и когато и комина е студен. Също и при влажни дърва... Общо взето се образуват при недобро горене.
mcm - специалист
Интересното става когато текнат от кюнците, особено ако са от емайлираните. Получава се и когато тягата е слаба, например: непочистен комин !!!
VLADO66 - майстор
А най-интересно става като се запалят в един момент :-D
iliana - специалист
пета година горим дърва-такова чудо не е било
дървата ги купихме още юни месец и мислех че са сухи вече
камината я припалваме само вечер, може би затова, но и предни години сме я палили само вечер - не е имало такъв проблем
коминът е почистен
ако беше за първа година, може би щях да разбера, но сега
притесних се да не тече водната риза
всъщност водната риза в самата камина ли е, и оттам може ли да тече
да се запалят - не ме плашете,кажете какво да направя по въпроса
ebahti - майстор
iliana написа:
,кажете какво да направя по въпроса
Като начало купи кубчета за чистене на комини-има ги в "кауфланд" след като загрее убаво камерата се слагат вътре и се предполага че чистят нагара по кюнците и комина,може и да има нещо верно щото като ги сложа в камината и тя побелява отвътре.... :)
mcm - специалист
Водната риза ако сълзи е чиста вода, няма да има черно и лепкаво. Кюнците чисти ли са и добра ли е тягата на комина. Комина общ ли е / в етажна собсвеност/ тухлен или от бетонни коминни тела. Това че е изчистен, значи ли че е изчистен от покрива до долу. Да не би когато не гори камината, водната риза да си прави конденз !
iliana - специалист
живеем в къща, комина е 5- 6м, може и повече, сложи ли сме удължение
дърпа добре, чистихме го , с топуз и отдолу има вратичка, кюнците също
значи е възможно това водната риза да сълзи, ако се примеси тая вода със сажди може и да се получи нещо такова
тва ми се струва по-вероятно като не гори да прави конденз водната риза -от какво се получава
нищо не е променяно шеста година и за това се чудя
налягането в системата тая година е доста ниско- но не вярвам да е от това
VLADO66 - майстор
В една друга тема се коментираше че горенето на обелки от картофи прочиства комина.
iliana - специалист
това с обелките сериозно ли е
аз и кубчета ще купя
но за да се случава това явно има причина
дървата сега пак ги погледнах-сухи та сухи
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с камината" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: