Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте имам проблем дано може някой да ми помогне. Монтирах си чисто нова камина с водна риза Металик 15кв. Вързани са консуматори около 8 кв. в момента. След 5-6 паления забелязвам зад нея а днеска и малко отстрани черна вода като катран. Влажно е само докато е запалена камината после засъхва до следващото палене. Дали е спукана риза или някакви кондензи???
volf - специалист
Здравей,този проблем мисля,че го има при всички нови камини.Не се плаши,това е конденз който се отделя от външната страна на ризата.С течение на вренето при употреба на камината ще изчезне появата на този конденз.
bigdragon - майстор
Щом не тече на студено, определено е кондензат от горивото, вероятно дървата за разпалване не са достатъчно сухи, това не означава че са мокри.
Пробвай да разпалиш със сухи дърва и когато се стопли комина и водата в ризата (камината започва да дърпа яко), може да слагаш по-влажни дърва.
Прегледай връзките на фукса (кюнците) и ги направи така, че конденза да се стича обратно към камината, както при улуците.
VLADO66 - майстор
bigdragon написа:
Щом не тече на студено, определено е кондензат от горивото, вероятно дървата за разпалване не са достатъчно сухи, това не означава че са мокри.
Пробвай да разпалиш със сухи дърва и когато се стопли комина и водата в ризата (камината започва да дърпа яко), може да слагаш по-влажни дърва.
Прегледай връзките на фукса (кюнците) и ги направи така, че конденза да се стича обратно към камината, както при улуците.
Може връзките се уплътнят с това http://www.elko.bg/product-492.html
Много благодаря за бързите отговори наистина май е конденз понеже като се загрее добре системата съхне влагата... Има я само докато загрява около 40-50 градуса... Терморелето ми включва на 40 мисля да го направя на 50 за проба дали пак ще има конденз..

Тема "Теч от камина..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: