• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
turistak - специалист
Здравейте,

Може ли да дадете идея за един контролер, който да управлява инсталацията на картинката по-долу?
Понеже лятото ще има излишък на топлина, а евентуално и в много слънчеви дни пролет и есен, се надявам топлината да се насочи в буферът.

Предварително благодаря!

Прикачен файл

Nova instalacia.jpg
Nova instalacia.jpg (68.23 KиБ) Видяна 7042 пъти
filmatoplo - майстор
Имах но го продадох , диференциален термостат -марка Deltasol BS/4 .Виж тях или нещо интиелско , той номера е да се добави функция за заряд на бойлера от буфера. Resol.de това е сайта , модела Deltasol BS/4 е точно твоя който търсиш :wink: .
Andri01 - майстор
Да не отварям нова тема/ извинявам се,че въпроса ми не е много за тука,но.. Филма,знаеш ли от къде мога да взема 2 датчика PT1000 ,за Deltasol? Интиелските са същите,нали? От къде могат да се намерят и колко им е цената??
filmatoplo - майстор
Предполагам са такива , директно от фирмата Интиел -не става ли да ти пратят .
Andri01 - майстор
Благодаря ,утре ще им пиша.Правя си "експерименти" с DB системата ми и два бойлера :).
idunno - специалист
съмнявам се интиелските да са същите,но всеки ПТ 1000 датчик става.Последно съм купувал от Данфос и са 1:1 с тези на Ресол.И по-евтини. :)
filmatoplo - майстор
Аз смятам че ПТ 1000 е някакъв международен електронен инициал .Интиелските предполагам не са Български .
Andri01 - майстор
Имам таблица на съпротивлението при различни температури,а и с прибор ще измеря един Resol-ски и Интиелски и ще ги сравня.
filmatoplo - майстор
Сега гледах в сайта на Данфос , датчиците видимо са 1 към 1 с Ресол , има и информация за датчика -пише нещо 1000 ома при 0 градуса.
turistak - специалист
filmatoplo написа:
Имах но го продадох , диференциален термостат -марка Deltasol BS/4 .Виж тях или нещо интиелско , той номера е да се добави функция за заряд на бойлера от буфера. Resol.de това е сайта , модела Deltasol BS/4 е точно твоя който търсиш :wink: .
Film,благодаря за идеята!

Deltasol-a дали ще се оправи с цялата логистика? Кат оразгледах ръководството, има много схеми, но не пасват на това което очаквам/ако съм се ориентирал правилно/.

Имам в предвид следните "операции":
- котел - вкл / изкл - температура в буфер
- управлнеие на ладомат - вкл/изкл
- зареждане на буфер - температура
- зареждане на бойлер от буфер - помпа + температура в горната част на бойлера
- зареждане на бойлер от панелите - помпа SG2 + задвижка VMR + температура в долната част на бойлера
- зареждане на буфер от панелите - помпа SG2 + задвижка VMR + температура в долната част на буфера
- отопление - помпа + задвижка Honeywell
- приемане на заявка за отопление от стаен термостат/туй го пропуснах в описанието/
- отчитане на външна температура

Имам табло с интиелски джаджи, голям сбирток и засега не върши това за което се опитват да го настроят, ноооо да видим.
  • 1
  • 2

Тема "Контролер-управление за слънчеви панели/БВГ/буфер/отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: