Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vladko_db88 - напреднал
Здр.,на всички имам въпрос.В момента имам изградена инсталация на твърдо гориво,отоплявам 260м2 с 14 панелни радиатора 1400- h500.Имам още един етаж,който не е свързан в момента с площ 120м2. Интересуваме дали с котел на пелети "Пелетерм 30",ще е достатъчен?
Благодаря ви предварително!
Strahil - специалист
Не, няма да е достатъчен. Виж си панелните радиатори каква мощност са. За този размер, ако е качествен, трябва да е с мощност около 2,5 kW, т.е. общата ти мощност става 35 kW само за отопление. Допълнително трябва да предвидиш и за серпентината на бойлера/бойлерите за топла вода.

Иначе добре си се ориентирал към този котел, тъй като е „железен“ като работа. Може да работи с пелети с размери до ф14 мм и такива с високо пепелно съдържание, т.е. с по-лошо качество. Има автоматчина система на почистване на зоната на горене„Ерато“ имат монтирана на котлите от серията „Пелетерм“ система против „обратния“ пламък, която е тяхна разработка и е патенована. Ефективната работа на тази система не е обвързана с електрозахранването, т.е. тя си работи перфектно дори ида няма ток. Има и още доста предимства, които можеш да ги видиш на http://greenecotherm.eu/bg/2/category/5 ... kotli.html .

Тези котли са мощности 30, 45 и 60 kW.

Най-добре е да се обърнеш към някой, който правилно да ти сметне реалната мощност, за да прецениш какво да си вземеш :partyman:
Strahil - специалист
Ако ще пускаш и горния етаж, то вземи 60кВ- добре е да имаш малко резерва
joro_vn - специалист
Абе вие акъл имате ли?
Трябват поне 140 квт котел, иначе ще умрете от студ. :weedman:
И два вагона пелети, от австрийските :-D :-D :-D

Тема "Котли на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: