Най - вълнуващия въпрос зимно време.
rastar4o - помощник
Здравейте, вече втора зима карам с локално парно, което си направих сам и ни грее добре, НО ИМА ПРОБЛЕМ! Постоянно се чуват мехурчета по тръбите, системата съм я направил от водната риза централно да отива в разширителя(най-висока точка на системата)и от там слиза към бойлера, след това 2 радиатора (чугунени) , водна помпа(в най-ниската точка) и пак в ризата.
Забелязах, че когато отворя обезвъздушителя на някой от радиаторите, докато работи помпата не изкарва въздух а смуче и мога да обезвъздушавам само на изключена помпа.
Въпросът е :
От къде ги намира тия постоянни мехурчета?
И защо смуче въздух вместо да изкарва въздух при включена помпа ?
idunno - специалист
Грешно ти е връзването на помпата и РС и по-голямата част от системата ти работи на подналягане и затова дърпа въздух.Вържи си РС, така че присъединителната му точка да е по-близо до смукателната страна на помпата и няма да имаш проблеми.
sihing - напреднал
Точно така idunno е прав след това обязвъздуши при спряна помпа цялата с-ма най-вече подаващата тръба на бойлера(хубаво е там да има автоматичен обезвъздушител),пускаш помпата обезвъздушаваш пак,палиш вдига температура пак.
rastar4o - помощник
idunno написа:
Грешно ти е връзването на помпата и РС и по-голямата част от системата ти работи на подналягане и затова дърпа въздух.Вържи си РС, така че присъединителната му точка да е по-близо до смукателната страна на помпата и няма да имаш проблеми.
Искаш да кажеш разширителния съд да ми е преди помпата така ли ? Можеш ли да ми напишеш в какъв ред да ги свържа?
rastar4o - помощник
В момента системата ми изглежда така:

Прикачен файл

untitled.JPG
untitled.JPG (21.52 KиБ) Видяна 6583 пъти
rastar4o - помощник
Така как ти се струва ?

И по този начин няма ли да почне бойлера да ми е с подналягане

Прикачен файл

untitled.JPG
untitled.JPG (21.61 KиБ) Видяна 6485 пъти
idunno - специалист
Просто вържи РС с един тройник зад помпата и това е.Ако може я сложи на хоризонталната отсечка между РС и бойлера.Разбира се, ако имаш възможност.
rastar4o - помощник
Тъка как е?

Прикачен файл

untitled.JPG
untitled.JPG (23.82 KиБ) Видяна 6456 пъти

Тема "Локално парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: