Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sensi - специалист
Здравейте, един колега ме зарибява с едни панели за отопление. На вид изглеждат добре и хубава презентация им е направена. Но като всеки българин и аз "Тома неверни". Какво ще кажат спецовете от форума, дали сте виждали такова нещо и дали е ефективно. Това е сайта им http://www.solarventi.com/
ESPACE - майстор
Става - за Италия, по южните части.
filmatoplo - майстор
Определено това при мен ще върши работа , южен апатрамент , в момента печката ми работи едва едва с температура на водата 45 градуса , помпата работи на импулси през 10-20 минути , искам да кажа че пече слънце и много помага -топля се на аванта от слънцето без такъв панел , а ако сложа ще стане баня .В момента на вън е минус градуса .
Christo - майстор
Ако правилно съм разбрал от клипчето на сайта им, студеният въздух от атмосферата се затопля от панела и се вкарва принудително в стаята. Трябва да има откъде да излиза "излишният" въздух от стаята. Колко трябва да е площта на панела, за да загрее въздуха до да речем 25-30 градуса при работещ вентилатор? Ако навън е да речем 0 градуса(не много студено)? Ами ако е по-студено? Може би за южна Италия, където като падне температурата под +18, всички изпадат в потрес и почуда, и да върши работа, но у нас :?
vladilen - специалист
прав си, и аз се загледах, че вместо, както си му е реда, да топли вътрешен въздух, топли от.... космоса...

Тема "Алтернатива за отопление !!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: