• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
digitalpr - специалист
Имам следния въпрос. Това, което съм нарисувал на картинката е схемата на парното. Котела е U22 с GP25 IV.
Прикачен файл:
Parno.jpg
Parno.jpg (80.93 KиБ) Видяна 2730 пъти
В момента термостата, който пуска помпата е настроен на 60 градуса. Тоест, дори котела да вдигне 70*, помпата ще спре когато падне на 60 и бойлера ще е загрят само до 60. Прави ми впечатление, че тези 120л се загряват много по-бързо през парното, но и много по-бързо свършват :) До колко градуса загрява ел. нагревателя на бойлера? Явно е доста повече от тези 60, с които го загрявам в момента. Втори термостат с клапан преди бойлера ще накара ли бойлера да се държи, както на ток? (това значи около 70*, където горелката започва да модулира и да поддържа температурата).
naskov - майстор
digitalpr написа:
Прави ми впечатление, че тези 120л се загряват много по-бързо през парното, но и много по-бързо свършват :)
Нагревателят се намира в долната част на бойлера и загрява целия обем. Възможно е твойта серпентина да е изнесена в горната част и да загрява само половината :wink:
digitalpr - специалист
Биха ли произвели такава глупост? По ми се струва да е просто ниска температурата от 60 градуса.
LazarGanev - "Велик майстор"
60*С не е ниска температура, причината е тази, която обясни Наско. Обсъждали сме много пъти, виж ТУК
digitalpr - специалист
Хах, вие ме разбихте! Дипломат е, което си е Елдом баш.
filmatoplo - майстор
Да има лепенка -Дипломат :) , сигурно ползват матрицата от 2 серпентинния , и поставят само горната.Като се ползва с котел -разчитат на проточна функция :wink: .
digitalpr - специалист
На каква проточна функция могат да разчитат като половината бойлер под серпентината е студена водата. 60 литра не могата да се загреят своевременно докато се къпеш, или поне не с тези 73-74 градуса дето качва котела.
LazarGanev - "Велик майстор"
Серпентината е с малка площ и е слаба. Не знам дали някой от конструкторите на този модел може да даде смислен отговор за какъв чеп може да се ползва.
digitalpr - специалист
Тоест да разбирам, че 60 градуса са му добре и това е което може да се направи по въпроса. Слагането на друг термостат не би подобрило грандиозно нещата?
  • 1
  • 2

Тема "Бойлер към котел и термостат?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: