Здравейте, колеги! Това ми е първият пост, но от дълго време следя форума. Моля за помощ, тъй като се видях в чудо. Приложената схема на система съм направил през '95 година. От тогава ми служи вярно и абсолютно безпроблемно. До 19 Декември тази година. От тогава всеки ден един и същи проблем, а той е следният: печката работи в нормален режим и изведнъж температурата рязко се покачва, и разширителният съд прелива. Чакам да угасне огъня, пълня на ново системата, обезвъдушавам, и цялата процедура, която е по учебник... И така при произволен брой часове работа на парното проблемът се повтаря. Да поясня, че тръбната арматура е от поцинкована тръба 1/2 цол (тъй като през '95 имаше само такива). Системата е отворен тип. Както виждате на схемата разширителният ми съд е свързан към горещата вода тъй като пълня и изпразвам системата си през студената вода. Помпата е Grundfos тип UPS25-40 180, тристепенна. Не съм професионалист, парното съм си го правил сам без ничия помощ и ми служи безотказно вече 17 зима, до преди 10 дни. Моля, дайте съвет какво да правя!

Capture.JPG (81.4 KиБ) Видяна 4660 пъти
Прикачен файл:
Capture.JPG (81.4 KиБ) Видяна 4660 пъти