Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Draganov - специалист
Преди 3-4 години си направих "мека връзка" от парче тръба с алуминиева вложка и 2 накрайника,с която вързах бойлера към инсталацията.От 1-2 месеца въпросната тръбичка прокапа в място,огънато под 90 градуса.Днес се загледах по-внимателно и установих,че цялата тръба (ф16,бяла,с която се правят отоплителни инсталации) е напукана,дори и в правите участъци.
Температурата на водата не надвишава 70 гр.,налягането е като във всяка водопроводна инсталация.Аз ще я подменя лесно,но не ми се мисли,ако подобен проблем възникне у човек с водно (а още по-лошо с подово) отопление.
idunno - специалист
Никой не си прави подовото с тръби за 1лв/м.
filmatoplo - майстор
Определено си попаднал на нискокачествена тръба , друг фактор за нейното повреждане играе уве лъчите на слънцето ,липса на кислородна бариера ,и голямото налягане на която е подложена тръбата , айде да сложим и температурата 60-65 гр.
VLADO66 - майстор
Филме,дават те по БНТ1 :-D
filmatoplo - майстор
Определено тръби с цена под 1 лв имат компромис в качеството .Що се отнася за името ми -то си е извоювано , пробивам аз с Боша отвор в една стена , грешно съм премерил дебелината на зида :wink: , боргията влезе от другата старана в хола -бутна един семеен портрет , и напраши с паднала мазилка една тоалетка барабар с ръчно плетено каре и там ценности :lol: .Жената собственичката идва запъхтяна и вика - То щом ще става -Филма топло :lol:

Тема "Относно надеждността на тръбите" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: