Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте,
преди всички въпроси Ви желая весело посрещане на новата 2013 година.
Бъдете здрави и много позитивни!
Въпросът ми е свързан с
необходимостта да изчисля отдаваната топлина в киловати на няколко различни радиатора.
Как се изчислява този параметър и как се отчита изменението му в зависимост от нагряването му?
Благодаря и още веднъж весело посрещане и успешна нова 2013 година!
Christo - майстор
Всяка фирма производител дава в проспект данните на радиаторите, които произвежда. Ако твоите са с неизвестен произход, търси за груби сметки някакви подобни. Производителят може и да прави приблизителни сметки, но окончателните данни са от изпитвателна лаборатория. Също и за зависимостта температура-отдавана мощност. Весела и щастлива Нова Година!
Christo написа:
Всяка фирма производител дава в проспект данните на радиаторите, които произвежда. Ако твоите са с неизвестен произход, търси за груби сметки някакви подобни. Производителят може и да прави приблизителни сметки, но окончателните данни са от изпитвателна лаборатория. Също и за зависимостта температура-отдавана мощност. Весела и щастлива Нова Година!
Христо, благодаря ти много за отговора. Напълно съм съгласен с мнението ти. Въпросът е свързан с това, че техническите характеристики които имам нямат нищо общо с класическите, които са познати на повечето хора и съответно не мога да направя асоциация за реалната ефективност на отоплителното тяло. Евентуално ако можеш да ми посочиш такава лаборатория която прави тези анализи или пък някакво устройство което замерва? И на теб весела и щастлива Нова 2013 година!

Тема "Изчисляване мощност на радиатор - как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: