• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
niko0004 - помощник
Здравейте!Имам едно въпросче.В момента имам изградена инсталация 11.5kw загрявана с камина,но съм решил да сменя камината с готварска печка с водна риза и съм се спрял на ей това нещо.http://www.prity-bg.com/products/produc ... oductid=53Как мислите :roll: ,да ли ще свърши работа и въобще що за печки са тия притита.Ако има някой такова нещо МОЛЯ да сподели.Благодаря предварително!!!
LazarGanev - "Велик майстор"
Каква площ отопляваш? Много не им вярвай на тези 12кВт водна риза.
torbalan - Дървен философ
Дълбоко се съмнявам това да свърши работа...

Аз бих се загледал в котел с пелетна горелка...
big_death - специалист
17-ката + 6 няма ли да ти върши по добра работа ?
niko0004 - помощник
torbalan написа:

Идеята ми е да се сложи готварска печка та да може жената да готви туй унуй и така.
niko0004 - помощник
big_death написа:
17-ката + 6 няма ли да ти върши по добра работа ?
Незнам доколко са им верни данните на тия печки,но в момента съм с 14квт камина и като я напълна с дърва и след 20-30мин. ако не затвора клапата на кюнеца започва да завира системата.Та си миля да ли нема да и са множко тия 17квт.
novgradski - специалист
Готварската печка си е "готварска....",силно,слабо....На камината освен да "накисваш боба,чайник с топла вода или чай...".Моята камина -с водна риза , има и 3 хоризонтални тръби отгоре -та и за "препечени филии" не става...Вярно е че при този модел огъня е по близо и "бие"в плочата и ще е по-добре.Виждал съм такова нещо -"младите"на горния етаж да "ползват" печката на "старите"от долния.
torbalan - Дървен философ
niko0004 написа:
torbalan написа:

Идеята ми е да се сложи готварска печка та да може жената да готви туй унуй и така.
Една готварска печка на ток е стотина лева...

Не разбирам какво ще спечелиш, като сложиш тая печка... Ще прекарваш стотици кубици дърва през зимата... Преди да легнеш - пълниш печката, като станеш - чистиш, палиш... през деня - мъкнеш дърва, пак пълниш... Ако сте на работа и двамата - прибирате се - кучешки студ...
Изобщо тая мизерия през 21ви век не разбирам защо искаш да си я причиниш...
naskov - майстор
niko0004 написа:
Здравейте!Имам едно въпросче.В момента имам изградена инсталация 11.5kw загрявана с камина,но съм решил да сменя камината с готварска печка с водна риза и съм се спрял на ей това нещо.http://www.prity-bg.com/products/produc ... oductid=53Как мислите :roll: ,да ли ще свърши работа и въобще що за печки са тия притита.Ако има някой такова нещо МОЛЯ да сподели.Благодаря предварително!!!
Тези печки са многократно монтирани от мен и отзивите са прекрасни. Единственото условие, което трябва да спазваш при монтажа е да няма хоризонтални кюнци. Печките ги има в два варианта-ляв и десен-според нуждите.
  • 1
  • 2

Тема "запитване за готварска печка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: