Най - вълнуващия въпрос зимно време.
От скоро се запалих да правя отопление на пелети.Жилището е 70м2,обитаемо,не ми се прекарват тепърва тръби за парно,за това мисля за камина,но не за вграждане,а на въздух, с въздуховоди.Може ли някой да ми препоръча такава :?: :?:
Мерси,ще я разгледам,дано върши работа,знаеш ли какъв разход би давала приблизително
LazarGanev - "Велик майстор"
За вършене - върши, ама разхода е строго индивидуален, според жилището навиците и т.н.. То е като при хората - един има разход 50мл/ден, друг 500мл/ден :wink:
syncho - майстор
Pony-то има ли изводи за въздуховоди??? Много ниско КПД и дават.

Аз бих препоръчал Graziosa Steel Plus - 8kW и с изводи за въздуховоди и 87% КПД
То си пише:
-Брой на топловъздушните изходи:1
-Диаметър на топловъздушните изходи:80 мм
syncho - майстор
Това да не е за изходящите газове?
За подвързване на въздуховоди за отопление става дума. Коминът си е комин, той също е ф80. КПД е 90%, не знам защо в сайта на Топломаркета пише друго.
http://www.erato.bg/files/file_753_1029bg.pdf
syncho - майстор
Да видях... това е просто друг модел и линка, който си дал в предния пост е за модела без въздуховоди, а този който е с въздуховоди е PS9D. Ама много ме дразни тоя факт:

"Ефективност в режим на максимална мощност ℅ до 90"

Какво е това "до 90%"??? Да дадат резултати от тестове, сертификати. Писна ми всеки да си пише каквото си иска по тия брошурки. Написали една декларация за съответствие и готово. Страх ги е да ги пуснат на независима лаборатория да им направи изпитания ли, защото ме съмнява да им се свиди сертифицирането.
Не мога да твърдя със сигурност дали има или няма сертификат. Котлите знам че имат, и то от няколко лаборатории. Ама тях ги купуват на вън и им искат сертификати. Камини не знам дали изнасят.

Тема "Съвет за камина на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: