Значи ситуацията е следната,котела ми е върху плочата на пристройка към къщата,топля етажа който се пада на нивото над котела и следващия тавански+същата тази пристройка и точно с нейното отопление е проблема.Тръбите за нея слизат от котелното по вътрешната част на стената и,и от там с тръби под плочките има вързани 2 радиатора на собствени кръгове като втория /по-далечния/ е на около 5м от разклонението,проблема е че при температура на изходящата вода под 65 градуса която за горните етажи е достатъчна долу радиатора си е със стайна температура, ако кача температурата на 70 се сгорещява но тогава на етажа трябва да намалявам радиаторите за да не стане сауна. Та се чудя дали проблема е с това че водата първо слиза надолу и после трябва да се качи обратно до котела или това че тръбата минава на нивото на земята и тя успява да и изсмуче топлината докато стигне до радиатора ?? Другото което ми прави впечатление че при 60 градуса като пипна коляното където тръгва надолу през плочата също не се усеща като 60 градуса докато при 70 почти не може да си задържа пръста ! Малко не ми се вярва циркулацията да е свързана с температурата ама на практика така излиза