• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
plamen8527 - напреднал
ЗДРАВЕЙТЕ! С КОТЕЛ VIADRUS U22 ПРОБЛЕМА Е ЧЕ НЕМОГА ДА СТОПЛЯ КЪЩАТА, НА ДЪРВА И ВЪГЛИЩА ( ВЪГЛИЩАТА СА ОТ ТОПЛИВО-ВАРНА, НО СА МНОГО ЗЛЕ НАД 50% СА ПЕПЕЛ, ПРЕДИ НЯКОЛКО ДНИ СИ КУПИХ ОТ БУРГАСКИТЕ И СЕГА ПРОБВАМ С ТЯХ, НО И С ТЯХ Е СЪЩОТО. ЗА ОКОЛО 6 ЧАСА СЪМ ИЗГОРЯЛ 25 КГ. ВЪГЛИЩА И ЕДНА КОЛИЧКА ДЪРВА А ВЪТРЕ Е 18 ГРАДУСА. ТОПЛЯ КЪЩА ОКОЛО 150 КВ. БЕЗ ИЗОЛАЦИЯ САМО С ДОГРАМА. НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА ПОМИГНЕ???
stentop - специалист
Помогни си сам като си направиш външна изолация :-D По възможност 10-12см
petkomz - специалист
Добре де, ама що викаш? :)
dyaneff - майстор
Защото трепери от студ и когато пише с малки букви те му се размазват. :lol: :lol: :lol:
LazarGanev - "Велик майстор"
Тургай радятори, само с котел става ли? :)
plamen8527 - напреднал
Радятори има, друг е май проблема. Нещо с горенето май не го докарвам
LazarGanev - "Велик майстор"
plamen8527 написа:
Ергенин ли си? Чувал съм, че в такива случаи трябва да се преспи с циганка, ма ку си женен дали ща пусни женъта :)
ebahti - майстор
Верно е ,и с колко повече-толко по жешко става....Може даже да си прибереш некоя у вас,само че после има малък проблем с роднините-много са!!! :-D
fox_vt - майстор
LazarGanev написа:
plamen8527 написа:
Ергенин ли си? Чувал съм, че в такива случаи трябва да се преспи с циганка, ма ку си женен дали ща пусни женъта :)
:lachtot: :lachtot: :respekt: а по темата за догодина изолация а за тази виж изключи ненужните радиатори и топлете само стайте които ползвате.
Жоро Георгиев - специалист
Ползвам същия котел и отоплявам панелен апартамент (с изолация и PVC дограма) 95 м2. и загрявам бойлер 120л. В по-студените дни се е налагало да вдигам температурата на водата до 80 гр. Винаги съм го палел на горно горене. Насипвам въглищата. Пълен до горе (разбирай до ръба на вратичката около 25 кг) изкарва 10-12 часа. След това слагам един вестник от тези с по-вечето страници, като всеки лист го намачквам по отделно. Следват 3-4 тънки парчета чам и върху тях 3 до 5 чамови парчета по около 25 см от стара дограма. Драсвам му клечката и по-вече не се занимавам с него. Коминът ми не е с достатъчна тяга и за това клапата на изхода е отворена до край. С тези въглища от топливо Варна дето са в чували по 25 кг, пълен до горе трудно тръгва а може и да загасне поради голямото количество прах. С тези които продават по пътя за с. Каменар, кусбаски няма проблем с горенето и остава само пепел. Продават се пресети и не пресети като разликата в цената не е голяма. Пресетите са 10,50 лв за чувал. Не мога да кажа кои са по-калорични.
Това от мен за паленето и горенето. За да могат знаещите от този форум да ти дадат съвет, дай по-вече информация. Колко помещения отопляваш, по колко квадрата, височина на тавана (или направи кубици на помещенията) и какви отоплителни уреди има в тях (конвектори, радиатори-тип височина и по колко глидера).
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

Тема "VIADRUS U22 НЕМОГА ДА СТОПЛЯ КЪЩАТА!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: