ЗДРАВЕЙТЕ! С КОТЕЛ VIADRUS U22 ПРОБЛЕМА Е ЧЕ НЕМОГА ДА СТОПЛЯ КЪЩАТА, НА ДЪРВА И ВЪГЛИЩА ( ВЪГЛИЩАТА СА ОТ ТОПЛИВО-ВАРНА, НО СА МНОГО ЗЛЕ НАД 50% СА ПЕПЕЛ, ПРЕДИ НЯКОЛКО ДНИ СИ КУПИХ ОТ БУРГАСКИТЕ И СЕГА ПРОБВАМ С ТЯХ, НО И С ТЯХ Е СЪЩОТО. ЗА ОКОЛО 6 ЧАСА СЪМ ИЗГОРЯЛ 25 КГ. ВЪГЛИЩА И ЕДНА КОЛИЧКА ДЪРВА А ВЪТРЕ Е 18 ГРАДУСА. ТОПЛЯ КЪЩА ОКОЛО 150 КВ. БЕЗ ИЗОЛАЦИЯ САМО С ДОГРАМА. НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА ПОМИГНЕ???
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
plamen8527
- напреднал
122 мнения в "VIADRUS U22 НЕМОГА ДА СТОПЛЯ КЪЩАТА!!!"
LazarGanev
- "Велик майстор"
Тургай радятори, само с котел става ли? 
plamen8527
- напреднал
Радятори има, друг е май проблема. Нещо с горенето май не го докарвам
LazarGanev
- "Велик майстор"
plamen8527 написа:Радятори има, друг е май проблема. Нещо с горенето май не го докарвамЕргенин ли си? Чувал съм, че в такива случаи трябва да се преспи с циганка, ма ку си женен дали ща пусни женъта
fox_vt
- майстор
LazarGanev написа:plamen8527 написа:Радятори има, друг е май проблема. Нещо с горенето май не го докарвамЕргенин ли си? Чувал съм, че в такива случаи трябва да се преспи с циганка, ма ку си женен дали ща пусни женъта
Жоро Георгиев
- специалист
Ползвам същия котел и отоплявам панелен апартамент (с изолация и PVC дограма) 95 м2. и загрявам бойлер 120л. В по-студените дни се е налагало да вдигам температурата на водата до 80 гр. Винаги съм го палел на горно горене. Насипвам въглищата. Пълен до горе (разбирай до ръба на вратичката около 25 кг) изкарва 10-12 часа. След това слагам един вестник от тези с по-вечето страници, като всеки лист го намачквам по отделно. Следват 3-4 тънки парчета чам и върху тях 3 до 5 чамови парчета по около 25 см от стара дограма. Драсвам му клечката и по-вече не се занимавам с него. Коминът ми не е с достатъчна тяга и за това клапата на изхода е отворена до край. С тези въглища от топливо Варна дето са в чували по 25 кг, пълен до горе трудно тръгва а може и да загасне поради голямото количество прах. С тези които продават по пътя за с. Каменар, кусбаски няма проблем с горенето и остава само пепел. Продават се пресети и не пресети като разликата в цената не е голяма. Пресетите са 10,50 лв за чувал. Не мога да кажа кои са по-калорични.
Това от мен за паленето и горенето. За да могат знаещите от този форум да ти дадат съвет, дай по-вече информация. Колко помещения отопляваш, по колко квадрата, височина на тавана (или направи кубици на помещенията) и какви отоплителни уреди има в тях (конвектори, радиатори-тип височина и по колко глидера).
Това от мен за паленето и горенето. За да могат знаещите от този форум да ти дадат съвет, дай по-вече информация. Колко помещения отопляваш, по колко квадрата, височина на тавана (или направи кубици на помещенията) и какви отоплителни уреди има в тях (конвектори, радиатори-тип височина и по колко глидера).
Тема "VIADRUS U22 НЕМОГА ДА СТОПЛЯ КЪЩАТА!!!" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература