здравейте всички! предстои ми закупуване на нов котел на твърдо гориво/въглища/. колебая се между виадрус у22 и бош солид 2000. доста четох във форума,но така и не намерих еднозначен отговор на въпроса кой е по-удачен избор-чугунен или стоманен? моля знаещите да споделят предимствата и недостатъците на двата вида котли. комина е вътрешен, има добра тяга-на 20см. от розетката кибритената клечка угасва. между другото: отоплявам 60 кв.м. първи етаж от двуетажна къща с частична външна изолация, pvc дограма и окачени тавани гипскартон с минерална вата. предварително благодаря!
katn написа:здравейте всички! предстои ми закупуване на нов котел на твърдо гориво/въглища/. колебая се между виадрус у22 и бош солид 2000. доста четох във форума,но така и не намерих еднозначен отговор на въпроса кой е по-удачен избор-чугунен или стоманен? моля знаещите да споделят предимствата и недостатъците на двата вида котли. комина е вътрешен, има добра тяга-на 20см. от розетката кибритената клечка угасва. между другото: отоплявам 60 кв.м. първи етаж от двуетажна къща с частична външна изолация, pvc дограма и окачени тавани гипскартон с минерална вата. предварително благодаря!Ще те посъветвам да вземеш боша(защото и аз съм с такъв)-доволен съм.само да имаш добър комин.