Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mzman - помощник
Здравейте! От около месец съм собственик на котел Демрад SOLITECH-S 58 kw на твърдо гориво. Все още пробвам с какво работи по-добре (с домбаски или брикети), та си мисля че ще е добре колегите с опит да споделят "премеждията си" (ако мога така да се изразя разбира се).
При мен проблема е че гори много, тудно се разпалва и при добавяне на домбаски или брикети се задушава. С 40 кг. брикети и 10-на цепеници изкарва 6 часа :cry: Отоплявам около 120 кв.м и ми се струва много. Ще се радвам и да споделите и как го зареждате, съответно долно или горно горене използвате, общо взето каквото се сетите което ще ми от полза в борбата с Демрад :-D
Поздрави!
LazarGanev - "Велик майстор"
А защо толкова голям котел си избрал?
mzman - помощник
Защото към къщата има магазин и гараж, които би трябвало да се вкилючат към системата, но след време.С тях отопляемата площ ще бъде 220 кв.м.
Последна промяна от mzman на съб яну 23, 2010 8:27 pm, променено общо 1 път.
gosho_221 - специалист
Колега а комина дърпа ли,защото във нас сме на домбаски и нямаме никакви проблеми.Изгарят след 12 часа и е на 60 градуса :)
mzman - помощник
Хм... това е добър въпрос. "Чудото" няма проблем с горенето, но ако е от значение като отворя вратичката на котела си къди доста от там.
gosho_221 - специалист
Със колко милиметра бурия си ?
naskov - майстор
Kажи какви ти са размерите на комина. Има ли изолация?
mzman - помощник
gosho_221 написа:
Колега а комина дърпа ли,защото във нас сме на домбаски и нямаме никакви проблеми.Изгарят след 12 часа и е на 60 градуса :)
Колега, колко домбаски слагаш, мокриш ли ги, как зареждаш и на какво горене, ако не е тайна разбира се :respekt:
mzman - помощник
naskov написа:
Kажи какви ти са размерите на комина. Има ли изолация?
Хм...стандартни комински тела, като котела е вкиючен в големия отвор. Комина е около 9 м. Димоотводните тръби от котела до комина са около 5м. фи 160 мм. 2мм. дебелина на ламарината и без изолация.
Последна промяна от mzman на съб яну 23, 2010 8:43 pm, променено общо 1 път.
gosho_221 - специалист
mzman написа:
gosho_221 написа:
Колега, колко домбаски слагаш, мокриш ли ги, как зареждаш и на какво горене, ако не е тайна разбира се :respekt:
1 тенекия от сирене я пълниш,слагаш половин кило вода.Джаскаш ги в котела,слаш разпалки,палиш и стоиш във вас на топло :lol: Това е цялата работа. :)

Тема "Проблем с Демрад 58 киловата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: