Най - вълнуващия въпрос зимно време.
godho - напреднал
Здравейте, моля за съвет, как най-правилно и ефективно да се изпълни свързването на инсталация на жилище 100 кв.м? Прилагам схема, на която няма начертани само тръбите. С табло с колекторни разпределители да бъде или паралелно свързване?
Изображение

Прикачен файл

apartament.jpeg
skica
apartament.jpeg (31.34 KиБ) Видяна 6630 пъти
ArturDent - Почти Безобиден
godho написа:
С табло с колекторни разпределители да бъде или паралелно свързване?
И каква е разликата?
Да не си искал да кажеш последователно?
godho - напреднал
Ето един пример: download/file.php?id=62064. Исках да питам точно това, дали има разлика между това всеки радиатор(с табло с колектори, където отиват много тръби, но ако е по - ефективно ще го направя така) да е на отделен кръг или просто едно трасе от което има отклонения - незнам във втория случай последните радиатори дали ще са ефективни достатъчно. За това се обръщам за съвет, към вас. Така или иначе ще имам поне три кръга - от камината към кухнята, към хола и още един за останалите, ама не знам дали всичко ще е наред със загряването на всички радиатори. Моля за помощ :rolleyes:
Последна промяна от godho на пон яну 28, 2013 11:08 am, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
При правилно оразмеряване и двата начина са правилни. Мене например ме мъчи въпроса кое е по-правилно - предните или задните гуми на автомобила да за водещи :)
filmatoplo - майстор
Ако пода ти е на бетон -може да го направиш с разпределителни колектори и тръби (с алуминиева вложка )до всеки радиатор , тръбите вкарани в гофре или пореста изолация (тип черна ) .Ако пък тръбите са медни -ехее. :wink:
godho - напреднал
Благодаря ви пичове за съветите. Имам още един два въпроса.Първия кръг ще е хол и коридор, втория-тоалетна, баня, детска, спалня.Ще има и един кръг към кухнята. Бойлера ще е в тоалетната и незнам на отделен кръг ли ще е по удачно да е?(вижте схемата по горе) Мисля магистралите да са с тръби ф 20, а отклоненията към радиаторите ф16, удачно ли е? Благодаря предварително.
igt - специалист
Пусни допълнителен кръг към детската и спалнята, освен ако в спалнята не спи тъщата.
Размера на тръбите е добре.
filmatoplo - майстор
Пускай си отделно до всеки консуматор отделни тръби -послушай ме .
m.lukanov1951 - специалист
LazarGanev написа:
При правилно оразмеряване и двата начина са правилни. Мене например ме мъчи въпроса кое е по-правилно - предните или задните гуми на автомобила да за водещи :)
Отдавна ме мъчи постоянната забележка за правилно оразмеряване,може ли да обясниш на простога човека що е това , по практично без прекалена теоритичност ,а с повече практически примери и евентулални схеми.
Ahmakov - специалист
По лесно ще е, да дойде, да ти направи инсталацията и нагледно да ти го обясни. После ще трябва да почерпи, че си го разбрал и накрая да ти даде някой лев за гориво, поне за първата година. :lol:

Тема "Съвет за правилно свързване на камина с вона риза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: