Най - вълнуващия въпрос зимно време.
xPLOID - помощник
Здравейте на всички съфорумци.Имам питане за част от моя ремонт вкъщи.Имам камина прити без риза и искам да я зазидам в стената така че да се топлят две стаи.Миналата зима беше в хола които е около 15 квадрата и като и дадях газ ставаше баня,4ак отваряхме вратата към коридора.Двете стаи са с обща стена от около близо 30 сантима.Кюнците ще са в по малката стая както и задната част на камината.За нея нямам опасения за стоплянето.Положението на мястото където тръгват кюнците и конструкцията на камината не позволяват да изпъкне в другата стая заради дебелата стена.Предния край на печката където е вратичката идва наравно със стената в хола (голямата стая).Идеята ми е отстрани след предварително направена дупка в стената да иззидам огнеопорни тухли които да се разминават около 3 4 сантиметра с което да увелича топлообмена в голямата стая.Направих импровизирана снимка в мазето с едно старо радио да покажа как съм го замислил.В момента не мога да кача снимка.Надявам се обясних възможно най подробно.Може и дръги предложения или линкове със снимки.Предварително благодаря.
Egoiz - напреднал
АКо това старо радио ти е налично още имам интерес към него
syncho - майстор
xPLOID имам едно по-интелигентно решение, ако мислиш, че е възможно. Ако ти е съседна стаята, просто направи в долния край на стената м/у двете стаи една дупка с решетка и една в горния край на стената. По този начин студения въздух от студената стая ще влиза по естествен път през долната решетка в стаята с камината, а ще влиза топъл въздух през горните отвори, като това ще предизвика (най-вероятно) и циркулация на въздуха в студената стая, като по този начин и ще я затопли почти на нивото на топлата стая без да се чудиш как да местиш камината.

Ако нещо не си разбрал от предложението кажи да коригирам начина на обяснение :)

Тема "камина между две стаи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: