• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 451
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
digitalpr - специалист
Отоплителния сезон е в разгара си и мисля, че няма да e излишно всеки да сподели, какъв разход на пелети има до този момент. Извадката би била доста реална, с оглед на това, че имаше и топли и доста студeни дни. Пък накрая на зимата пак ще говорим, за по-голяма точност :) Нека всеки, който се включи, да напише, колко квадрата отоплява, има ли изолация, каква горелка/котел на пелети използва, среден дневен разход на пелети.

Аз отоплявам къща 150кв.м. с изолация и PVC дограма и 120л бойлер, Viadrus U22 с горелка GP25 IV. Среден разход на пелети до момента е 29.5кг за денонощие.
--------------------------------------------------------------------------------------
Допълнителна информация:
Намерете изпълнители за отопление
Сравнете оферти и цени безплатно
ijs - специалист
Около 30 кг. пелети за 150 РЗП или 4-5 стаи за денонощие, както вие написахте, ми се струва нереално... Аз се отоплявам за едно денонощие комбинирано: дърва ( 10 кг) + руски въглища ( 10 кг. - една метална кофа) за една стая около 20 кв. м. Ако в моето жилище като вас има 150 кв.м. РЗП, щях да изразходвам около 50 кг. дърва + 50 кг. въглища за 24 часа! В къщата ми няма котелно помещение и други екстри...
Съжалявам, че не ползвам пелети за отопление!
По финансови въпроси не ми се говори..... много е относително, има ли изолации по стените, какви прозорци, има ли съседи, колко души живеят или отсъстват в жилището и т.н.
dobi_iv2 - специалист
От 2 седмици сме на пелети, и вече съм се изнервила тотално.Котел и горелка Фероли. Отопляваме 2 етажа-7 стаи обща квадратура 150кв и бойлер300л, къщата е с пвц дограма и външна изолация-разход 5 торби или 75кг на денонощие :shock: . Имаме стаен термостат и термо глави, моля ви дайте някакви идеи и препоръки как да намалим разхода! Дали да не изключа бойлера? Или да изключвам отоплението нощем/сега намалям термостата/?Направо съм се разболяла и това е при плюсови температури2-3 гр.Ами ако вън стане -10???????????
Помагайте!!!!!!
digitalpr - специалист
Стайния термостат на колко градуса е настроен, когато сте вкъщи и колко поддържа когато ви няма?
torbalan - Дървен философ
dobi_iv2 , на тавана имаш ли изолация?
LazarGanev - "Велик майстор"
Ама недейте така по един и същ въпрос във всички теми.
dobi_iv2 - специалист
digitalpr написа:
Стайния термостат на колко градуса е настроен, когато сте вкъщи и колко поддържа когато ви няма?
През деня е на 25гр, но раелно в стаите е 23, защото е поставен в коридор и там е малко по-топло, а нощем го оставяме на 22 за да поддържа 20гр в стаите.
dobi_iv2 - специалист
torbalan написа:
dobi_iv2 , на тавана имаш ли изолация?
Отопляваме 2 и 3 етаж от 5 етажна къща-горните 2 етажа не се отопляват.
LazarGanev - "Велик майстор"
Термоглавите да не би да са намалени?
dobi_iv2 - специалист
LazarGanev написа:
Термоглавите да не би да са намалени?
Ами до вчера ги държах на 5 ,но в този форум прочетох,че не е правилно и ги сложих на 23гр а презнощта на 20гр, но няма ефект, като гледам бункера разхода пак ще е такъв.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 451

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: