Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Имам газов котел Витопенд100.Тази зима котела е оставен на режим срещу замръзване-никой не обитава жилището през зимата.При посещение за проверка забелязах,че системата на радиаторите се е напълнила над допустимото и предпазният клапан тече.Предположих,че кранчето за пълнене не държи и го смених,но не намерих ново и монтирах втора употреба,уж добро.Същата история.Въпросът ми е:има ли друго място откъдето системата може да се пълни?
От къде в Русе мога да си купя кранче ново за този котел?
petkomz - специалист
Пробита серпентина на бойлер, ако имаш такава. През нея може да влиза вода от водопровода в системата.
Котелът е двуконтурен,няма бойлер.
Благодаря за предложението,но кранчето е много специфично,няма и място за импровизации.Ще търся добър майстор,дано да не е като предния!
ESPACE - майстор
Аз досега повредено кранче на газов котел още не съм срещал. А сервизирам много, като голяма част са Витопенд и най-старите са на 7-8 години.
С алуминиеви радиатори ли си?
Радиаторите ми са алуминиеви.В Русе водата е много варовита,старото кранче беше повредило тефлоновите части.Сложих едно втора ръка,пак се пълни системата.Искам да знам има ли място откъдето да влиза вода в системата освен от пълнещото кранче-някаква друга връзка с входящата вода.
ESPACE - майстор
Другото място където са близо водите е вторичния (пластинчатия) топлообменник.
Мисълта ми беше да видиш радиаторите дали има "въздух" в тях. Случвало ми се е да отделят някакъв газ в процеса на работа и да надуват системата. С автоматични или ръчни обезвъздушители ли си.
Радиаторите са с ръчно обезвъздушаване,редовно ги отварям.Тази работа с този топлообменник ми се вижда дебела-ще се търси специалист.Само да попадна на такъв дето разбира какво прави.Все пак си мисля,че кранчето пропуска.Ако не е то ,остава този топлообменник,ама котелът не работи,само е на режим срещу замръзване,а времето е топло и не се е палил и все пак налягането се повишава и клапанът тече.Ако знаех кого да потърся в Русе много щях да съм доволен.Търся опитен човек.Много благодаря,че ми отговаряте!
LazarGanev - "Велик майстор"
Щом като не го ползваш затвори крана на входа за БГВ докато оправиш проблема. На лични ще ти пратя координати на специалист от Русе

Тема "Газов котел ВИТОПЕНД100-кранче" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: