Най - вълнуващия въпрос зимно време.
здраве те имам котле руско ДОН 16 някои знаели ако му сложа горелка на пелети ще има намаление на разходите ми за отоплителния сезон харча около 2-5 въглища отоплявам около 85 кв.
filmatoplo - майстор
Поинтересувай се относно отопление на пелети , видове горелки и техния разход ,цена пелети -за да не ти звучат нашите идеи налудничеви :) , среден разход за твоето котле с присадена пелетна горелка предвиждам 25-30 килограма за 24 часа .Ако ти отърва този разход и цена .Също така комплект горелка ,шнек ,бункер за пелети , др -ще ти струват инвестиция от 1800-2000 лв най малко за скромно родно или Италианско качество :) .
това го прочетох и знам че няма да е по евтино но ми омразна да качвам въглища до втория етаж и после обратно надолу сгур четох че горелките на ерато дават от 2-7 кг. на час това дали е вярно не знам
filmatoplo - майстор
При избора на горелка гледай тя да има малка долна граница на мощност -примерно 5-6 киловата , защото повечето време след темпериране на котел и стаи горелката ще работи с по малка мощност от 16 киловата .За да може да работи в икономичен режим ,и в по топли дни . :wink:
гледах в сайтовете за различни горелки но тези които имат по малки мощности струват повече от тези с големи те някои знае ли защо е така като принципа на горене е един и същ всички са с електроника :?
LazarGanev - "Велик майстор"
Дай някой линк. Искаш да кажеш, че при една и съща марка, горелка с по-малка мощност е по-скъпа от по-мощната?
filmatoplo - майстор
Освен това -кои горелки си гледал , каква ти е квадратурата , радиаторите каква мощност са или поне марка,размер , бройка :? .
здрави те отоплявам 80 квадрата парното ми е локално и имам 3 бр. радиатора по 11 ребра и една лира харесал съм горелка GP25
Последна промяна от puhi4a на ср яну 02, 2013 7:35 pm, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
Пусни някоя снимка на котлето

Тема "горелки на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: