• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stedi - напреднал
Здравейте бихте ли ми препоръчали комбиниран котел на дърва и пелети. Причината за тази комбинация е че за година събирам около 5-6 м3 дървен материал от опаковки който искам да оползотворявам...замислям се и за това да продавам дървения материал и да мина само на пелети но...това е ако не се намери нищо добро комбинирано...
Необходимата ми мощност е 24-25kW. Нека който има повече опит с някой модел да сподели предимства и недостатъци на модела... :2thumbs:
VLADO66 - майстор
http://www.pestimenergia.bg/shop/produc ... -s111.html безпроблемно присаждане на пелетна горелка.Горивната камера не е много голяма,но се свиква :)
syncho - майстор
Този котел на пелети и дърва е верно по-скъп вариант, но пък няма никакви проблеми с горивата. Горелката му е с допънителен шнек, който избутва шлаката и има доста място за дърва.
digitalpr - специалист
syncho, какво означава - "Възможност на изгарянето на дървени блокчета до 0,5 м"?
Кубче със страна 0.5м?
syncho - майстор
Общо взето да. Има такива като дървени тухли ги водят - подобно на еко брикетите. Рядко се срещат в България. Аз поне на живо не съм виждал, но получавам разни оферти за тях от време на време, което ме навежда на мисълта, че все пак някой ги прави.
digitalpr - специалист
Малко странно ми се вижда куб с такива размери да може да се пъхне в котела, а и би тежало над 50 кила :). Просто ми стана любопитно.
syncho - майстор
Е то не е куб, а е като тухла по-скоро.
Evgeniy - майстор
В някои технически описания дават така размера като сума от трите страни. Например 10х15х25 см. = 0.5м.
stedi - напреднал
Syncho това ORLIGNO 100 е много интересно "животно" имаш ли повече информация коя е подходяща схема за свързването му и добро описание на управлението на горелката? Гледах това което имат по проспектите видях че има доста входове и изходи но няма конкретни схеми на свързване и начин на управление...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Комбиниран котел на дърва и пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: