• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Emooo - напреднал
Здравейте,

търся решение за вибрациите на климатика. Ще си монтирам тампони като за начало. Четох доста по въпроса и виждам че се препоръчват меки тампони с прекъсната шпилка.

Тъй като ги гледам само по каталог ми е трудно да преценя кое колко е качествено. Някой може ли да даде мнение за тези

http://www.airtradecentre.com/BG/BG/doc ... 0%BD%D0%B8

Това е много интересно - тампон на пружини. Също бих искал да знам дали някой има впечатления от тях
http://www.airtradecentre.com/BG/BG/doc ... 0%BD%D0%B8

И 3тия избор е този стандартния от черна гума

http://www.cameo.bg/index.php?view=article&id=580

Всякаква информация ще е добре дошла. Благодаря.
geniya - специалист
Отиваш в първия магазин за авточасти и искаш тампон за предна греда на Ауди 80.Представлява гумен тампон с прекъснат болт М8 резба от двата края.Пробвано многократно.Тампона е на цена около 2лв.
Emooo - напреднал
geniya написа:
Отиваш в първия магазин за авточасти и искаш тампон за предна греда на Ауди 80.Представлява гумен тампон с прекъснат болт М8 резба от двата края.Пробвано многократно.Тампона е на цена около 2лв.
Купих си 4-тири от тези които каза. Това ли са те? Кажи ми какъв ти е опита с тези тампони? С монтаж на климатици ли се занимаваш? Поръчал съм още 2 вида тампони утре ще пристигнат и ще ги сравня. Не търся най-евтиното решение, а най-доброто.
Изображение
dundurma - специалист
при качествен монтаж и хубава клима,тампоните са излишни.
Emooo - напреднал
dundurma написа:
Климатика е Панасоник 9ка за 1400лв - тоест хубав климатик. Какво значи лош монтаж освен да има проблем с нивелацията?
Emooo - напреднал
Реших си проблема - монтирах тези черните тампони http://www.cameo.bg/index.php?view=article&id=580

Бях поръчал няколко вида - едните бяха тези от Ауди 80 но не ги препоръчвам. Гумата е по-малко отколкото на другите тампони и шпилката не е обработена срещу корозия даже се вижда на снимката колко е ръждясала в магазина.

Другите цветните са испански и изглеждат много качествени. Идват с лист с инструкции за монтаж и спецификация какви честоти на вибрации гасят. Има няколко цвята като всеки цвят е с различна твърдост. Първоначално преди да ги купя си мислех, че са направени от поуретан но реално са от гума. Като цена са по евтини от черните и струваха 9лв 4те.

Реших да сложа черните, защото ми се сториха от най-мека гума. Резултата е потресаващ - мислех си, че тези тампони ще намалят вибрациите но те напълно изчезнаха дори и като надуя климатика на пълна мощност. Монтажниците на климатици са такива измамници, че опитваха се да ме убедят, че няма смисъл от тампоните дори и като ми ги монтираха, така че не ги слушайте и не им позволявайте те да ви избират тампони, защото това което те ми предложиха бяха някакви черни пластмаси с дупка през която минава шпилката което не е никакъв тампон.
VLADO66 - майстор
Трябва да ги наблюдаваш и като се нацепят да ги подмениш веднага.Ако е на слънце изкарват 2-3 години.
dundurma - специалист
Emooo написа:
dundurma написа:
Климатика е Панасоник 9ка за 1400лв - тоест хубав климатик. Какво значи лош монтаж освен да има проблем с нивелацията?
emo дай модела на климата и за какво я ползваш и чак тогава да видим хубав ли е лош ли е.а и снимки на монтажа.
Emooo - напреднал
dundurma написа:
Emooo написа:
dundurma написа:
emo дай модела на климата и за какво я ползваш и чак тогава да видим хубав ли е лош ли е.а и снимки на монтажа.
Това е климатика PANASONIC CS/CU-E9PKE
Снимки на монтажа няма да има. Очевидно не е от монтажа щом проблема се оправи с тампони.
VLADO66 написа:
Трябва да ги наблюдаваш и като се нацепят да ги подмениш веднага.Ако е на слънце изкарват 2-3 години.
Да на 2 години ще ги сменям. Ще ги облеча с алуминиево тиксо което би трябвало да забави стареенето на гумата.
dundurma - специалист
щом се е оправило с тампоните(тоест обират вибрацията) си е баш от монтажа.и трите ми клими са без тампони.
ползвай го с здраве. :partyman: :partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Тампони климатик - кой вид да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: