• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте на всички!
Купих си къща 3 - етажна, строена преди 20 години, неизползвана. Само построена, неизмазана отвън.
Направихме една камара ремонти вътре, но бюджета съвсем се ошушка,ама наистина съвсем, та сега ми е въпросът - отвътре е без изолация, отвън бихме ли могли да сложим от 5-6 см EPS без замазка преди това отдолу, знам че колкото повече, толкова по-добре, но портофейла съвсем изтъня. Знам че е добре повече, но вече няма как да си го позволя. То не беше нов покрив, новa ВиК, нова ел. инсталация. И накрая вече харча екстра пари. Та затова. Наесен трябва да се нанесем. Стените са с тухли 4-ки 25см. Та въпросът ми е ако сложим изолция 5-6 см. отвън, както още е неизмазано - EPS, дали ще става за живеене ? И как би могло да се отоплява, къщата е в северния склон на Витоша. В по-високите части.
mitron - специалист
Здравей там зимата си става доста студенко ,а ти и в 3-те ли етажа ли мислиш да живееш смисъл не можеш ли да стегнеш 1-2 етажа както си трябва ,а и само изолация без да се измаже много няма да се изолираш така си мисля де ако съм те разбрал но нека някой от колегите да каже несъм много запознат в тия работи
Да, на трите етажа, те не са много големи.
mitron - специалист
а с какво ще я отопляваш
mitron - специалист
ако си намислил наистина да се нанасяш тази зима която е далечко засега с тези обстоятелства намери и начин да си вземеш някви уреди на твърдо гориво(дърва,въглища)вярно че е доста ангажиращо но няма да усетиш студ гаранция така мисля аз докато направиш изолацията добре
tysonlkr - специалист
Аз доколкото разбрах колегата dandii, пита дали може да лепи изолация директно върху тухлата. Доколкото знам няма проблем да се лепят изолационните плоскости върху неизмазана тухла. Но по добре предвиди някаква по дебела изолация, че тези 5 см не са никаква изолация. Преизчисли проекта със 8-10 см изолация :wink:
Да, точно така. Въпросът ми е върху тухлата, зная че е недостатъчно тези 5 см, още повече че там е по-хладничко зимата с някой и друг градус от София през нощта по-ниски температури. Но събирам стотинките в момента така да се каже, излязоха неизчислени преди това разходи и се стигна дотук. Приятели ще ми слагат изолацията - ентусиасти с 2 готови проекта, няма да ми вземат нито лев, но хазната е празна, имам колкото за 5см и питам дали ще е поносимо. Горе -долу какви разходи да очаквам за отопление, смисъл дали бързо ще изстива къщата при очаквани 19-20 градуса вътре и -10 навън. Сигурен съм че е много по-сложно, отколкото го казвам, но просто нямам никаква идея. Вие сте майстори и специалисти и знаете много по-добре от мен. Мухъл и влага се надявам да няма ?? Че ще ме заболи сърцето :-? така да се каже.
saraneron - специалист
Не прави грешка с тънка изолация само и само да я има!
По-добре тази година половината, но качественно ,отколкото да претупаш работата!На тавана минимум 30 см.иначе нищо не правиш!
30 сантиментра отвън вертикално ли ? или подпокривната конструкция, че не разбрах? БЛАГОДАРЯ
  • 1
  • 2

Тема "Tема за "нова" неизмазана къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: