Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gamencerista - специалист
Колеги искам да сваля радиаторите в две от стаите за да мога да мина с латекс.
Питах няколко майстора и ми казаха между 70-80 лв за двата.
Няма ли да мога да се справя сам без да давам тия грешни пари. За тях че взема латекса за едната стая.
chapara - майстор
Снимай радиаторите и пусни снимки, така ще е по лесно :cool:
nikolovvd - майстор
Много е важно да се знае дали си на ТЕЦ или си с локално отопление.
На второ място е начина на свързване, т.е. дали тръбите идват от стената или са външни, както и какви са - стоманени или от белите с алуминиева вложка.
Ако има кранове на входящата и изходящата вода, то крановете се затварят и ако няма пломби се отвиват първо долната гайка (която държи крана за радиатора), слага се един съд за събиране на водата и чрез леко развиване на горната гайка регулираш подаването на въздух - респективно теча на вода от долу. Прави сметка, че на ребро се падат около 0.4 литра вода и ще се наложи спиране на източването по някое време, за да се изхвърли водата.
Другият начин е източване на водата, смяна на радиаторите и отново пълнене на инсталацията.
gamencerista - специалист
Ами радиаторите са италианските Хелиос. Парното е локално и тръбите са в стената, от белите.
Извинявам се че не съм написал.
igt - специалист
Аз си купих едни валячета с дръжки и леко полеко на около 30 см. минах с латекс от всички страна на радиаторите, така, че с поглед не можеш да видиш стария латекс.
Давам го като идея.
По питането - пусни снимки тук и ще получих отговор, който заедно с приятел ще реализираш.
igt - специалист
Завиваш двата крана. Обезвъздушителя го отваряш. Внимателно отвиваш гайката на долния кран в дясната му част /тази по голямата/, водата изтича. Отвиваш същата гайка /тази вляво/ на горния кран. При необходимост леко отделяш крановете от радиатора. Сваляш радиатора. След това по обратния ред, като да не забравиш да затвориш обезвъздушителя.
chapara - майстор
Друго си е със снимка зададен въпроса :wink:

Тема "Демонтаж на алуминиев радиоатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: