Най - вълнуващия въпрос зимно време.
trace74 - специалист
Използвам темата да благодаря на kuuuuuul от форума, който помогна с информация за това как да следя температурата на соларната ми система през интернет посредством ардуино контролер. Засега системата следи само температурата на 150 литров чисто соларен бойлер без нагревател. След него има последователно свързан 80 литров Ariston Shape Premium, който има задачата хем да увеличи обема, така и да доподгрява водата до 50 градуса на ток ако е необходимо, което от Април не се е случвало. Системата е изградена с 2 последователно свързани колектора Bosch 7000TF и Bosch 4000TF, а управлението е Bosch b100sol с автоматично регулиране на оборотите на помпата. Данни за температурата на линка

https://xively.com/feeds/131110/

Още веднъж благодарности на kuuuuuul
kuuuuuul - майстор
Радвам се че съм бил полезен :partyman: Ама май ще трябва да търсиме друг сайт,че тоя новия много орязан от към възможности :-D Някой знае ли други варианти,за сега обмислям запис на данните на отделна памет. :?
trace74 - специалист
kuuuuuul написа:
Радвам се че съм бил полезен :partyman: Ама май ще трябва да търсиме друг сайт,че тоя новия много орязан от към възможности :-D Някой знае ли други варианти,за сега обмислям запис на данните на отделна памет. :?
Ами говори се че до няколко седмици ще пуснат отново всички стари функционалности и може да задаваш период за графиката , максимална и минимална стойност и т.н.
По принцип аз на моето Ардуино имам 4Gb карта , на която записва дата, час и стойност на температурата, но не е удобно да сваляш непрекъснато картата и да си правиш графиките в Excel. Иначе точно поради тази причина Ардуиното е направено да праща към сайта и да пише на картата информацията през по-голям период от време - 5 минути за да не пълни картата бързо.
kuuuuuul - майстор
А,ама при тебе стана ли да записва на картата :shock: щото при мене не стана,нямаше достатъчно място в паметта на Ардуиното за програмата.
trace74 - специалист
kuuuuuul написа:
А,ама при тебе стана ли да записва на картата :shock: щото при мене не стана,нямаше достатъчно място в паметта на Ардуиното за програмата.
Да, стана, не можеха в началото, но на финала успяха да съберат на косъм програмата в паметта, затова обаче засега съм с 1 датчик. Иначе със запис на данните през 5 минути картата стига над година и половина.

Иначе гледам, че на Xively отстраняват някой от проблемите - вече работи коректно часовника и на диаграмата по хоризонтала,времето е ОК.
trace74 - специалист
kuuuuuul написа:
Писах им на support-a на Xively и ми казаха , че работят по пускането отново на всички стари функционалности от cosm относно графиките :supz:
kuuuuuul - майстор
Добра новина,ама защо им трябваше да сменят пак името :-D то май всяка година ще е така. :-D
trace74 - специалист
kuuuuuul написа:
Добра новина,ама защо им трябваше да сменят пак името :-D то май всяка година ще е така. :-D
Вече функционалността за задаване на времеви диапазон работи.

Тема "Наблюдение на температурата на соларна система през Интернет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: