• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте уважаеми съфорумници,бих искал да разбера какво е вашето мнение за ефекта които бих получил ако сменя сегашната си помпа с Алфа 2 .
При положение че отоплителната ми система е следната 200 л бойлер един вентилаторен конвектор 4 радиатора с термоглави и 4 радитора без контрол на температурата и дебита на входящия флуид.
Благодаря на тези които ще споделят впечатления.
А и в цената на подобен модел на Вило има разлика от около 100 лв. в полза на немците ,това би ли направило инвестицията по разумна.
Последна промяна от submar на ср юни 19, 2013 4:49 pm, променено общо 1 път.
VLADO66 - майстор
Ами направи си сметката какво би спестил примерно за 10г. като включиш инвестицията.Алфите се самонагаждат,но и там има консумация минимум 20W.
igt - специалист
Тука http://www.thermoeconomic.com/tsirkulat ... mp-2l-p14/ друго пише, но според мен инвестицията не си заслужава още повече, че трябва да я монтираш и на изходящата тръба на котела, което от своя страна оскъпява повече.
Да сегашната ми помпа е на входящата тръба на котела, и това наистина би усложнило нещата.
tupalka - специалист
Да не пускам нова тема ще използвам тази. Монтирах енергоспестяваща помпа WILO Stratos Pico на котела вкъщи, захранена с юпс НПЗ 106а. В момента в който изключих захранването на юпс-а от мрежа за да изпробвам колко време ще изкара помпата на батерия се оказа, че имам проблем. Помпата изписа грешка от пренапрежение, замерих напрежението на изхода от юпс-а и ми показа 390-400 волта!!! Сложих една 20 ватаова крушка паралелно на помпата за да се вдигне консумираната мощност и сега работи. До тук добре, но ако крушката изгори точно в момента когато спре тока и няма никой вкъщи или през нощта, помпата няма да се включи и не ми се мисли какво ще стане с котела. Забравих да кажа, че помпата консумира около 30 вата. Явно юпс-а ми не е подходящ за тази помпа. Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем?
montoya - майстор
igt написа:
Тука http://www.thermoeconomic.com/tsirkulat ... mp-2l-p14/ друго пише, но според мен инвестицията не си заслужава още повече, че трябва да я монтираш и на изходящата тръба на котела, което от своя страна оскъпява повече.
Това е само ако искаш да ползваш нощния режим иначе не задължително да е на изходящата тръба на котела
tupalka - специалист
tupalka написа:
Да не пускам нова тема ще използвам тази. Монтирах енергоспестяваща помпа WILO Stratos Pico на котела вкъщи, захранена с юпс НПЗ 106а. В момента в който изключих захранването на юпс-а от мрежа за да изпробвам колко време ще изкара помпата на батерия се оказа, че имам проблем. Помпата изписа грешка от пренапрежение, замерих напрежението на изхода от юпс-а и ми показа 390-400 волта!!! Сложих една 20 ватаова крушка паралелно на помпата за да се вдигне консумираната мощност и сега работи. До тук добре, но ако крушката изгори точно в момента когато спре тока и няма никой вкъщи или през нощта, помпата няма да се включи и не ми се мисли какво ще стане с котела. Забравих да кажа, че помпата консумира около 30 вата. Явно юпс-а ми не е подходящ за тази помпа. Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем?

Никой ли не е имал подобен проблем?
fox_vt - майстор
Сложи две 20 ватови крушки паралелно на изхода,ако едната изгори ще остане другата пък и ти периодично ще си ги проверяваш.А това че като угасне тока ще хабиш повече ток със две крушки и помпа да не те бърка няма постоянно да няма ток.Или две по 10 вата ако разбира се една 10 ватова е достатъчно.
tupalka - специалист
Не си е работа това с крушките, явно ще трябва да сменям юпс-а. Щом никой не е имал подобен проблем, сигурно никой не ползва тази марка с енергоспестяваща помпа. Кажете какъв да търся? Ако има някои за продан да казва.
galin56 - специалист
Е то какъв ще му ефекта от енергоспестяващата помпа като сложи още 40 вата допълнителен товар. По-добре да си е купил обикновена ако сложи 2 крушки. Ако се притесняваш да не спре тока(ако се случва често при вас) по-добре търси друг UPS. А какъв - ми ти си му открил болката на този, гледаш на новия да има нисък минимален товар, който те устройва и си ти.
  • 1
  • 2

Тема "Енергоспестяваща циркулациона помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: