Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ivoto - специалист
Датчикът трябва да мери температурата на водата в един месингов колектор в закрито помещение. Как да го залепя и изолирам така, че да съм максимално близо до истината? В момента мери с 15 градуса по-ниско. Увит е само с тиксо.

Кабелът е дълъг към 5 метра. Тази дължина проблемна ли е?
naskov - майстор
Трабва да е изолиран :wink: Въпреки това 15 градуса ми се вижда много голяма разлика.
PCL82 - майстор
Ползвал съм този датчик за мерене на температура на мощни транзистори. В радиатора бяха фрезовани глухи отвори, така че корпусът му да влезе вътре и контакът ставаше с термопроводяща силиконова паста. Закрепването беше направено с малка ивица печатна платка (около 8х60мм), за която датчикът е запоен с максимално къси изводи и платката е закрепена с едно винтче за радиатора. На платката имаше площадки за запояване на проводниците и отвори за прикрепването им срещу опън със свински опашки.
ivoto - специалист
Насков, фабрично е изолиран с някакъв черен найлон, но като го поставя върху колектора, явно отдава доста през неконтактната площ... Това ми е дерта...
Ако можех да го "навия" в колектора щеше да е друго... Тук меря контактно външната стена на месингова тръба...
ivanovbg - майстор
Сложи го с капаче от стиропор примерно и му подобри контакта със силикон, после му вържи и крачето за донастройка, за да компенсираш дължината на линията. В дейташита има схемата.
Evgeniy - майстор
Странно.
Моите са без никакви шлаухи върху тях, а само на изводите. Залепени с алуминиево тиксо върху тръбата на парното не дават повече от 1-2 градуса отклонение.

Тема "Термодатчик LM335 - как да го изолирам от околната среда?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: